15 Oct
15Oct

Без значение къде работим - в офис, в цех, в магазин, от вкъщи - работата трябва да ни носи удоволствие. Защото на работното си място реално прекарваме по-голямата част от живота си.

Щастливци са онези, които са открили своето призвание и се събуждат всеки ден с усмивка и желание да започнат работния си ден. За останалите, които от време на време усещат, че работата им започва да става досадна и тегава, че са уморени от едни и същи задачи и сякаш вече не се наслаждават на това, с което се занимават ви предлагам няколко неща, които ще ви накарат да се чувствате по-щастливи на работното си място.2. Изчистете негативността си

Всички ние имаме поне по един колега, който е известен с песимизма си и който винаги се оплаква дори за най-малките неща. Ако сте заобиколени от такъв тип хора е логично да ви източват позитивната енергия. Опитайте се да стоите далеч от негативните разговори, клюките и отрицателно настроените хора, които се опитват да ви "отровят" с песимизма си.


3. Да бъдем благодарни!

Никога не трябва да подценяваме силата на това да бъдем признателни на хората. Това да благодарим на шефа и колегите си не е само въпрос на уважение и етикет, но също въпрос на психично здраве и общо благосъстояние.

Когато сте мили с хората около вас всичко ще ви се върне обратно.


4. Да се държим добре със шефовете си

Има разлика между това да бъдем искрено мили и да уважаваме шефа си, или да се опитваме да го ласкаем, за да получим това, което искаме. Важно е винаги да даваме всичко от себе си, но не само от финансова гледна точка, а и за да бъдем забелязани като упорити и изпълнителни колеги.

Останете верни на себе си и когато карате шефа ви да се гордее с вас, това най-вероятно ще ви се отрази положително по-късно.6. Да започнем работния ден с най-досадната задача

Всички получават задачи, които са им по-приятни и такива, които не могат да понасят.

Най-добре за нас би било да започнем деня с най-непоносимата ни. Когато ни се налага да правим неприятни неща има един естествен подбор, който ни кара да ги отлагаме за най-накрая. Но като ги отлагаме, ще знаем, че все пак това ни чака и рано или късно ще трябва да ги свършим и тази мисъл ще ни преследва през целия ден.


7. Да се заобиколим с неща, които ни усмихват

Смехът е безплатно, но много силно лекарство. Един ден без смях е като загубен ден. Много е важно около нас да има хора и неща, които ни карат да се смеем. Това може да бъде снимка на любими хора; нещо, което ни напомня за хубав момент или ни вдъхновява. Смехът винаги оправя настроението. Той премахва гнева, раздразнението и ви зарежда с нови сили.А ти как се чувстваш на своето работно място? Усмихваш ли се? Какво за теб е важно, за да се чувстваш добре?

Сподели ни  - ще е хубаво да открием още начини да сме щастливи там където работим и с това, което работим 💬
източник: buzzfeed & inews

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!