16 Oct
16Oct

Казват "Fake it till you make it." или "Правете се на успели, докато не успеете". Това мото може да се приложи към толкова много различни неща в живота ни, независимо дали става въпрос за изграждане на самочувствие, създаване на положително мислене или овладяване на различни умения. Може да се приложи и към начина ви на живот.

Какво ще се случи, ако се опитаме да се „излъжем“ и да внедрим някои от тези навици в живота си?


10. Говорете по-малко, слушайте повече.

Това правило е важно, дори ако не разговаряте с приятел. Вслушването в нуждите на хората също е ключов момент в бизнеса. Стив Джобс веднъж каза: „Няма смисъл да наемаме умни хора и след това да им казваме какво да правят. Ние наемаме умни хора, за да могат да ни кажат какво да правим.“ Хората винаги ще казват какво не им харесва и какво биха искали да променят. Всички знаем, че комуникацията е ключът, а слушането е част от нея.

Аз усвоих това умение по друг повод, в друга, токсична среда. Понякога се чудя как успявам да мълча, когато имам да кажа толкова много. Но пък чувам интересни неща.


9. Излезте от офиса.

Опитайте се да преместите някои от ежедневните си задачи извън офиса, като разговорите или срещите с клиенти, експерти и приятелите по идеи. Това е невроятен начин да промените гледната си точка и да разширите знанията и мрежата си. Не можете да научите всичко, като седите на бюрото. Но със сигурност ще научите повече, като го напускате от време на време.

Точно за това си обичам живите срещи и се опитвам да си доставям повече от тях по всякакви поводи.


8. Избирайте приятелите си мъдро.

Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си!”. Тази поговорка важи с пълна сила за богатите хора. Може да е трудно, но ако искате да успеете, трябва да преоцените приятелствата, които имате. Взимаме много от близките си хора, така че се запитайте дали те ви помагат да бъдете най-добрaта си версия или ви дърпат надолу. Ако целта ви е да станете богати, започнете да се сприятелявате с хора, които могат да ви помогнат в това.

Как го направих аз:
- ограничих токсичните си връзки - разделих се с партньора си и намалих до минимум разговорите с майка си.
- създадох нови контакти с успешни и мотивирани хора - членувам в дамски бизнес клуб


7. Знайте кога да спрете.

Да се пресират до краен предел, да работят до късно вечер или да носят работа вкъщи не е нещо, което богатите хора правят. Те знаят по-добре. Много е важно да отделите работата си от дома и личния живот. Ако не искате да се окажете изтощени, неефективни или в бърнаут , оставете работата на работа.

Работя от вкъщи, но съм си обособила място за "офиса" и там не правя нищо друго, ако не е свързано с работа. Ако имам личен разговор умишлено ставам и се премествам в друга част на дома си. Имам точен интервал за лягане, който ме задължава да приключа с всичко в определеното време. И ставам рано.


6. Никога не спирайте да учите.

Светът, в който живеем, се променя през цялото време. Нови продукти, иновации и технологии се появяват почти всеки ден. И ако искате да сте в крак с нещата и да постигнете успех, трябва да се образовате за всичко, което се случва постоянно. Книги, лекции, видеоклипове и подкасти могат да ви помогнат да сте в крак с новостите.

Член съм на клуб masterhack, слушам всички подкасти на OM Mentor, мотивирам се от успешните истории в Ние Жените, не спирам да надграждам личностното си развитие с образователни книги и практики. Можете го и вие.5. Имате източник на пасивен доход.

Богатите хора не харчат всичките си пари за дизайнерски дрехи, скъпи джаджи, бижута или коли, както много хора си мислят. Те не пилеят парите си. Те карат парите си да работят за тях. Доход, базиран на страничен бизнес, инвестиции, дивиденти или недвижими имоти, може да бъде често срещан източник на допълнителни пари сред богатите. Дори наличието на пари в спестовна сметка с висока доходност може да ви направи по-богати без да е нужно вашето постоянно участие.

Аз все още изплащам кредит и не мога да мисля за инвестиране в каквото и да е. Но спестявам по всички възможни начини, за да мога да изплатя задължението си максимално бързо. Използвам отстъпките в MyWord, следя промоциите в предпочитаните магазини и за любимите ми марки храни, пазарувам през сезонните намаления и избирам устойчиви във времето дрехи и уреди за дома. Справям се, за сега добре.


4. Ценете времето си.

Замисляли ли сте се колко време всъщност губите в превъртане в социалните медии или гледане на видеоклипове на сладки животни? Опитайте да намалите времето, което прекарвате пред екрана, и го използвайте, за да направите нещо, за което ще сте благодарни в бъдеще, независимо дали това е лично развитие, вашето здраве, доброволчество или нетуъркинг.

15-те часа работа на компютър ме накараха да започна да тренирам (правя го у дома) и да се разхождам повече. Сложила съм си ограничение на времето за ползване на социалните медии - да, може да ми се наложи да го прескоча, но е много добро напомняне когато прекаля.


3. Четете всеки ден.

Предполагам сте убедени, че богатите хора избират четенето пред телевизията. Всъщност 88% от богатите хора четат поне 30 минути на ден. Всичко от литература за самоусъвършенстване до новини може да помогне за увеличаване на знанията ви, което ще ви направи по-отворени и ще ви помогне в работата.

Аз се интересувам от добрите практики при конкуренцията, за да мога да ги предложа подобрени още повече. Чета книги, които ми помагат да разбера как тиктака човешкия ум, в частност и моя. Новини по телевизията определено не гледам, но се опитвам да се информирам за събития и тенденции от реални източници и експерти.


2. Поставете себе си на първо място.

Наистина е важно да се грижите за тялото и ума си и да отделяте време за това всеки ден. Силови тренировки или разходка, прекарване на време с любимите хора или в усамотение, вана или медитация, танци или масаж - правете всичко, което ви кара да се чувствате приятно, зарежда ви и ви отпуска. Всичко това заедно с редовни здравни прегледи и питателна диета може да ви помогне да предотвратите прегарянето.

Не пропускам годишните профилактични прегледи. На последния установиха повишено кръвно - промених начина си на хранене. За рожденият ми ден ми подариха общо 4 масажа - стана ми месечна рутина. Започнах да тренирам у дома (пестя време и пари). Танцувам за настроение и когато не съм си направила нужните за деня крачки.


1. Използвайте планер.

Няма значение дали е някой от планерите на DO MOments или е просто приложение на телефона ви. Запишете списъци със задачи, краткосрочни и дългосрочни цели, и дори мечти си. Запишете всичко, което се случва, като ежедневните си мисли и всички възходи и падения на деня ви. Изчистете главата си, за да имате повече място за по-велики мисли и идеи, а и да не забравите нищо важно.

Създадох планерите си след дълги години опити, проби и грешки да напасна ежедневието си към 3 важни, но различни сфери на дейност. И се получиха перфектно.


0. Вие сте на ход

Все още не съм богата, но определено живея по-спокойно и по-добре, имам повече време за себе си, срещам нови и интересни хора, следвам мечтите си.  

Имате ли някое от тези правила в живота си? Споделете ни в коментар!източник: brightside.me и личните ми бележки под линия

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!