04 Sep
04Sep

Да бъдеш щастлива всъщност е въпрос на гледна точка. Ако превърнеш нещо в проблем, то ще те изпълни с негативни емоции и мисли. Но ако вместо това си помислиш за уроците, които ще научиш от ситуацията, изведнъж тя няма да изглежда вече като проблем.

Всички някога сме преминавали през трудни времена. И ето на, оцеляхме. Факт е обаче, че някои хора се срещат с житейски предизвикателства доста по-добре от други. А ние, жените, май го умеем и по-добре. Каква е тайната?

В крайна сметка всичко зависи от отношението ни към случващото се около нас. Ето тези няколко съвета трябва да имаме предвид, когато Животът стане труден:


1. Ако искаме да променим нещата трябва първо да променим себе си


Това, с което се сблъскваме във външния свят, често отразява нашите чувства и нагласи отвътре. Вероятно познавате хора, чийто живот е пълен хаос и стрес. Наистина ли мислите, че това се случва случайно?


2. Ние не сме жертва


Ние сме единствено жертва на собствените си мисли, думи и дела. Ние сме отговорни за собствените си преживявания. Да поемем лична отговорност и да осъзнаем, че можем да преодолеем всяка трудност, пред която сме изправени. Започвайки с коригиране на мислите ни, променяйки начина си на действие и отхвърляйки манталитета на жертва да се превърнем в победителки.


3. Проблемът е проблем само когато мислим, че е проблем


Често ставаме най-големите си врагове. Да бъдеш щастлива всъщност е въпрос на гледна точка. Ако превърнем нещо в проблем, ше се изпълним с негативни емоции и мисли. Но ако вместо това помислим за уроците, на които може да ни научи ситуацията, изведнъж това няма да е проблем...вече.


4. Провал не съществува


Време е да извадим думата "провал" от речника си! През цялата история всички, които са постигнали велики неща, са преживели много трудности преди да се насладят на успеха. Томас Едисън е казал: "Никога не съм се провалял докато се опитах да измисля електрическата крушка. Открих 99 различни начина, по които не работи." Ако разкостим някои от нашите така наречени неуспехи ще научим как да се справим с тях по-добре следващия път.5. Ако не сме получили това, което сме желали, означава че нещо много по-добро е вече зад ъгъла


Знаем, че понякога е трудно да повярваме в това. Но е вярно! Ако погледнем назад към някой период от живота си, вероятно ще можем да видим, че хубавите неща се случват само след като нещо не върви по план. Може да не сме получили желаната работа, за да можем да останем със семейството си... Може колата да се е повредила в деня, в който ни е била най-нужна... Може да е всичко друго, но моделът винаги е един и същ. Просто вярвайте, че всичко се случва с причина!


6. Оценявай настоящето


Всеки момент от живота ни е ценен и никога повече няма да имаме шанс да го изживеем отново. Така че нека не позволяваме да ни подмине. В крайна сметка спомените са всичко, което ни остава. Може един ден да изпитаме носталгия по всички онези моменти, които не са изглеждали забавни когато са се случили.


7. Да освободим желанията си


Повечето хора живеят ден за ден в психическо състояние, наречено от психолозите "свързан ум". Тези хора отдават толкова голямо значение на реализирането на желанията си, че когато не получат това, което искат, потъват в блатото на негативните мисли. А това всички знаем до какво води... Много по-добре е да имаме "необвързан ум", нали. Тогава сме щастливи, независимо дали получаваме желаното или не. По този начин емоционалното ни състояние ще е или неутрално или положително. Но никога отрицателно!А ти от коя страна на играта си?

Сподели в коментар!
по etna.bg

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!