Happy DO ッ
23 Aug
23Aug

И така, вие сте готови да започнете своето бизнес начинание. Прекрасно! За да гарантирате успеха му е важно да следвате набор от някои неща. В тази статия ви споделям 10 ключови дейности, които трябва и не трябва да правите, когато стартирате бизнес. Някои от тях извадени от личния ми опит. Като имате предвид тези съвети, ще бъдете по-добре подготвени да се справите с възходите и паденията на предприемачеството и ще се подготвите за успех. Така че, ако сте готови да стартирате своето бизнес начинание, нека започваме!

 

10 неща, които трябва и не трябва да правите, когато стартирате бизнес


1 Не приемайте нищо лично

Понякога да имате собствен бизнес е като да имате дете. Всеки родител защитава детето си и е изключително привързан към него. Както всяко дете расте различно, така и родителя трябва да се научи да реагира според ситуацията, докато то расте. Какво искам да ви кажа с това? Че не трябва да бъдете сломени от мненията на всички останали странични хора. Приемайте чуждото мнение така, както бихте го приели за своето собствено дете. Отрицателната обратна връзка е част от процеса и трябва да можете да се поучите от нея без да я приемате лично.


2 Бъдете упорити

Да работите за целите си понякога може да бъде трудно. Но не можете да се провалите, ако продължавате да опитвате. Важно е да останете позитивни през цялото време. Лошото отношение към собственото ви творение може да го убие.


3 Имайте силна работна етика

Приятелите, връзките и семейството са важни, но трябва да се правят жертви и компромиси. Всичко, което си заслужава, изисква старомодния упорит труд.


4 Останете в рамките на професионалните граници

Внимавайте да не развиете лични отношения с клиентите. Когато създавате бизнес, вие сте в постоянен контакт с хора. Важно е да се отнасяте приятелски към всички, но понякога наистина по-личните отношения могат да се обърнат срещу вас - очакванията на хората се променят.


5 Обучете се за вашата професия

Важно, изключително важно е да се учите от всеки професионален експерт във вашата област и да изучите специалността до такава степен, че да я направите своя собствена.


6 Не се опитвайте да минете твърде тънко

Бъдете наясно с времето си и избягвайте да се давите в него, за да можете да останете в основата на работата, която е да създавате. От време на време е по-лесно да кажете „да“ на всяка област в едно бизнес начинание, но останете верни на набора си от умения и таланти и делегирайте винаги когато можете. В противен случай ще се окажете в море от стрес.


7 Имайте всичко в писмен вид

Говорихте ли или се договорихте по телефона, или в лична среща? Жалко, но може и да не се е случило. В света на бизнеса думите не значат нищо и документацията е от първостепенно значение.


8 Винаги поемайте по трудния път

Бизнесът не винаги е красив, тръгвайте си с класа. Без значение колко може да се ядосате на клиент или някой друг, останете силни и продължете напред. Не само че не си струва никакво време, но може да се окаже, че сте вложили или дори пропилели енергията си в абсолютно безсмислени области.


9 Не работете с приятелите си и не ги препоръчвайте

Това е рискован път, който не трябва да поемате. Не носете отговорност за приятелите си. Просто правете неща, които се правят с приятели - отидете на купон с тях през уикенда.


10 Забавлявайте се

Когато създавате бизнес, трябва да си напомняте, че става дума за това да му се наслаждавате и да му позволите да се превърне във ваша кариера, а не в заробваща работа.

 Вълнуващо е да можеш да изградиш нещо за себе си.


 

източник: womenontopp.com и личният ми опит

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!