Happy DO ッ
23 Sep
23Sep

Древните мистици и ясновидци твърдят, че съществува едно поле в основата на съзнанието – Акашовото поле или Акашовите записи, в което цялата информация и целият опит от минало, настояще и бъдеще съществуват сега и винаги. Това е полето или матрицата, откъдето всички неща възникват. От субатомни частици до галактики, звезди, планети и целият живот. Никога не виждаме нещо в неговата цялост, защото то се състои от слоеве след слоеве вибрации и постоянно се изменя, обменяйки информация с Акаша.

Душата е бог, който е намерил подслон в човешкото тяло, казва великият римски философ Сенека. Древните гърци не възприемали душата като духовна субстанция, която обитава само човешкото тяло. Според тях душата била животворна енергия, която дава живот на всички живи организми и е едно цяло с тялото. Платон предложил идеята, че душата е нещо безсмъртно, което може да надживее тялото. И разделил душата на три части:

Logos , свързана с интелекта, мисълта, разума.
Thymos, свързана с духа, духовитостта и емоциите.
Eros или още апетитите, които произхождат от тялото.

Аристотел също разделил душата на 3 нива.

Според индуистите и будистите, Ахман е най-съкровената ни същност, индивидуалната душа, а Брахман - душата на света. Ахман е жизнената сила, която дава живот на всички форми на живот. Тя е есенцията на всички същества.

В християнството концепцията за душата се определя от възкресението. Душата е свързвана с вярата, че не човекът, както и земното му тяло, ще възкръсне в Рая, а неговата Душа.

Науката търси душата във функциите на мозъка и в съзнанието. И днес двама учени смятат, че са разгадали тайната на душата и най-вече – намерили са къде в човешкото тяло живее тя. Стюарт Хамероф, професор в департамента по анестезиология и психология в Университета на Аризона и британския физик Роджър Пенроуз твърдят, че същността на душата се съдържа в структурите, наречени микротубули, които се намират в нашите мозъчни клетки.

Това, което наричаме съзнание, е резултат от ефекта на квантовата гравитация на Вселената. Тази теория е наречена Orch-OR („оркестрирана обективна редукция”). Нашата душа не е просто взаимодействие на невроните в мозъка. Тя се състои от тъкани на самата Вселена и е съществувала още преди началото на времето.

Според учените съзнанието може да се разглежда като програма, която се използва от квантов компютър в мозъка ни. Тя може да се задържи в космоса, дори и след смъртта. Това е нещо, което според изследователите може да обясни различните възприятия на тези, които имат близки до смъртта преживявания. Ако пациентът е реанимиран, квантовата информация се връща в микротубулите. Ако това не се случи и пациентът умре, квантовата информация остава извън тялото, съществува безкрайно в качеството си на душа.

Според противоречива теория така наречените микротубули губят квантово състояние и излизат от човешката нервна система. Въпреки това информацията, съдържаща се в тях, не се унищожава. Вместо това тази информация напуска тялото и се събира отново във Вселената.

В индианските и други традиционни култури се казва, че всяко нещо има дух, което е друг начин да се каже, че всичко е свързано с единния вибрационен източник. Има едно съзнание, едно поле, една сила, която се движи през всичко. Това поле не се случва около теб, то се случва чрез теб и се случва като теб. Ти си “В” в думата Вселена. Ти си очите, чрез които сътворението вижда себе си...


Все още ли мислите, че нищо не зависи от вас и не допринасяте с нищо за света и всемира?!?
Не е ли време да започнете да се грижите повече за душата си?Споделям ви 20 начина, по които можете да го направите:


1. ПОМЪЛЧЕТЕ

Спрете да говорите. Изключете музиката, телевизора, подкаста, аудиокнигата или видеото. Позволете си да усетите тишина. В тази тишина слушайте. Душата ви тихо ще започне да ви говори.


2. ГОВОРЕТЕ

Водете разговор с Душата си. Или говорете с Източника, Създателя, Бог - каквото и име да давате на Вселената. Молете се, ако така го чувствате. Говорете така, сякаш давате душата си на единствения човек, на когото имате пълно доверие и който може да ви предложи подкрепа.


3. ВДЪХНОВЯВАЙТЕ СЕ

Четете книги, водете увлекателни разговори, слушайте музика, гледайте видеоклипове на мотивиращи лектори. Правете нещо, което ви вдъхновява.


4. ВОДЕТЕ СИ ДНЕВНИК

Напишете мислите си в дневник. Дори още по-добре - помолете душата си да ви говори. След това оставете писалката да изпълни страниците с всичко, което душата ви казва.


5. КАЖЕТЕ 'НЕ"

Казвайте „НЕ“ на нещата, които не ви правят щастливи, развълнувани, спокойни, удовлетворени или вдъхновени. Всеки път, когато казвате „да“ на нещо, което не искате да правите или да бъдете, карате душата си да гладува. И запълвате времето си с отговорности и дейности, които не я интересуват и не я подхранват.


6. КАЖЕТЕ "ДА"

Казвайте „ДА“ на нещата, които ви правят щастливи, развълнувани, изпълнени, спокойни или вдъхновени. Всеки път, когато кажете „да“ на нещо, което искате да правите или да бъдете, вие храните душата си. И отделяте време, за да отговорите на нейните желания и нужди, докато постигнете целта си.


7. ОБЩУВАЙТЕ С ПРИРОДАТА

Контактът с природата е истински лек за душата. Прекарвайте време извън бетонната джунгла, офиса и стените на своя дом. Позволете на себе си - и на душата си - да усетите майката природа.


8. ЗАОБИКОЛЕТЕ СЕ С ИЗКУСТВО

Пуснете си музика, която кара душата ви да пее. Или направете изкуство от всякакъв вид – напишете стихотворение, изсвирете песен на пиано или китара, напишете книга, нарисувайте картина… Всички тези неща ви свързват с душата ви и ще ѝ позволят да се изразява. И въобще не е задължително да сте поет, музикант, писател, художник ...


9. ПРАКТИКУВАЙТЕ БЛАГОДАРНОСТ

Отделяйте време всеки ден да благодарите за нещата и хората, които имате в живота си, и са до вас. Благодарете за всичко, което изникне в ума ви. Когато се чувствате благодарни вие признавате душата си.


10. МИСЛЕТЕ ПОЗИТИВНО

Оплакването, осъждането, ревността и фокусирането върху недостига и други негативни неща са отровни за душата ви. Променете мислите си на такива за признателност, приемане, изобилие и надежда. Използвайте утвърждения. Потърсете Silver Lining-а на нещата. Бъдете като Полианна. Позитивността ви свързва с душата ви.

Книгата за Полианна можете да прочетете на български тук или да си купите английската версия от Амазон11. БЛЕНУВАЙТЕ И МЕЧТАЙТЕ

Отделете време, за да оставите ума си да блуждае. Докато визуализацията е умишлен фокус върху това, което желаем, мечтанието е шанс за душата ни да ѝ покажем, че искаме. Че искаме за нас.


12. ПРОСТО БЪДЕТЕ

Не правете нищо. Вие не сте човешко дело. Вие сте човешко същество. Всъщност вие сте духовно същество във физическо тяло. Бъдете такова.


13. ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ

Осъзнайте добре какво ви кара да се чувствате добре, какво привлича вниманието ви и какво ви кара да правите. Това са нещата, които душата ви желае. И ако не се чувствате добре, разсеяни сте или се чувствате задължени да направите нещо, душата ви ви моли високо и ясно да вземете различно решение.


14. БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ

Въпреки условията, в които се намирате, е възможно да бъдете щастливи. Щастието е избор. Така че, независимо от ситуацията, изберете да бъдете радостни и позитивни. Това прави и душата ви щастлива.


15. ПОМНЕТЕ КОИ СТЕ

Всеки момент от всеки ваш ден помнете, че вие сте духовно същество, което има човешки опит. Ако направите това, ще сте наясно, че душата ви говори с вас през цялото време. Ще знаете как да се грижите за нея най-добре и с какво да я храните постоянно, за да процъфтява - и вие също.


16. ПРАВЕТЕ СИ РИТУАЛИ

Молете се, ако това е вашия начин. Медитирайте, ако успявате да го правите. Или просто дишайте. Създавайте или провеждайте ритуали от всякакъв тип и от всяка духовна традиция, която ви "говори". Душата ви ще се присъедини към вас и ще става по-силна с всеки ритуал, който изпълнявате.


17. ПРАВЕТЕ ДОБРО

Не забравяйте да бъдете добри и съпричастни и към останалите хора. Правете добро всеки път, когато ви се отдаде възможност. Не се пестете. Колкото повече добрини сътворявате, толкова по-уютно и добре ще се чувства душата ви. И не забравяйте - колкото повече добро раздавате, толкова повече ще получите в замяна. Вселената не търпи празно!


18. НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПРОЩАВАТЕ

На себе си и на другите. За силата на прошката много е говорено и писано, за вибрацията, която тя носи и която помага на душата ни да се прероди. Не задържайте негативните емоции, чувства и мисли в себе си, за да не навредите на душата си. Прощавайте, подминавайте и вървете смело напред с нови сили и качествена мотивация за бъдещите си постъпки и дела.


19. ПРАКТИКУВАЙТЕ БЕЗУСЛОВНА ЛЮБОВ

Законът за всемирната Любов гласи, че всеки трябва безусловно да обича и уважава себе си като уникално творение, но да обича и приема и всички останали хора като такива. Не съдете и не обиждайте. Приемайте околните като души, произлезли от божественото, и дошли на Земята, за да се учат.


20. ОСВОБОЖДАВАЙТЕ СЕ ОТ НЕЩАТА, КОИТО ВИ НАТОВАРВАТ

Опитайте да ограничите на максимум нещата, които ви натоварват емоционално и психически, независимо от какъв род са те. Опитайте се всеки ден да оставате поне за малко в тишина, далече от телевизора и всички други устройства за комуникация. Това време ще е вашата магистрала към душата ви.Душата ти ти благодари! Вселената също!


Kакво ще направите първо за душата си?
Оставете ни коментар.

Ако статията ви е харесала или ви е накарала да се замислите - споделете я с приятели.част от текста е от Standartnews и Daily Mail 

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!