Happy DO ッ
31 Jan
31Jan

Преди да прочетете тази статия, не забравяйте да я запазите, за да можете винаги да се връщате към нея, само за да си напомняте да не съжалявате за нищо в живота. 

Ето 37-те топ неща, за които ще съжалявате, когато остареете.


1. Не сте пътували, когато сте имали възможност.

Вярвам, че всички сме преживели това поне веднъж в живота си... Мислейки си „Трябваше да отида там или пък там“. Е, щом все още сте живи и можете да пътувате, НАПРАВЕТЕ го! Повярвайте ми, става много по-трудно, колкото повече остарявате. Вашите извинения в момента са нищо в сравнение с извиненията ви по-късно в живота. Повечето хора ще имат семейство и трябва да плащат пътя за трима и/ли повече, вместо само за себе си.


2. Не сте научили и друг език.

Колко езици говорите? Няма извинение да не научите нов език и никога не сте твърде стари за това. Ще се учудите, когато разберете, че сте изучавали език три години в гимназията и не помните нищо от това.
Въпреки това никога не е твърде късно да се впуснете в това лингвистично пътешествие. Помислете за обогатяващия опит от изучаването на португалски език, например. Ангажирането на експертния опит на преподаватели по португалски може да отвори свят от възможности, позволявайки ви да общувате без усилие с португалците на родния им език и да се потопите в невероятната португалска култура. Не позволявайте на това съжаление да остане! Предприемете действие сега и прегърнете красотата на усвояването на нов езика.


3. Останали сте в онези кофти отношения.

Колко от нас са виждали това да се случва? Хора, които никога не излизат от лоша връзка, а след това съжаляват и искат да са продължили по-рано?


4. Не сте използвали слънцезащитен крем или сте ползвали твърде рядко

Бръчките, бенките и ракът на кожата до голяма степен могат да бъдат избегнати, ако се защитите. Всъщност най-доброто лечение против стареене е да използвате ежедневно слънцезащитен крем, дори и през зима.


5. Пропуснали сте шанса да видите любимите си музиканти.

„Не, пич, ще хвана Андре Рийо следващия път, когато мине през България.“ Шамар. Не, нека артистите или музикантите ви подминат, когато искате да ги видите.


6. Страхували сте се да правите неща.

Поглеждайки назад, ще си помислите: "От какво толкова се страхувах?"


7. Не сте успели да превърнете физическата си форма в приоритет.

Твърде много от нас прекарват физическия пик от живота си на дивана. Когато достигнете 40, 50, 60 и повече, ще съжалявате какво бихте могли да сте направите.


8. Оставяли сте се да бъдете определяни от ролите на пола.

Малко неща са толкова тъжни, колкото един стар човек да каже: „Е, това просто не се правеше тогава.“


9. Да не сте напуснали ужасна работа.

Вижте, знам, че трябва да се плащат сметките. Но ако не направите план за подобряване на положението си, може един ден да се събудите, прекарали 40 години в ада. Да, написала съм много статии за планирането.


10. Не сте се старали повече в училище.

Не само оценките ви играят роля при определянето на това къде ще стигнете в живота. В крайна сметка ще осъзнаете колко хубаво е било да прекарате цял ден в учене и ще ви се иска да сте обръщали повече внимание. И никога не е късно да продължите да го правите.11. Не сте осъзнавали колко красиви сте били.

Тази част е най-важната част, ако прекарвате времето си, мислейки, че не сте красиви - ще дойде момент и просто ще съжалявате. Твърде много от нас прекарват младостта си недоволни от начина, по който изглеждат. Изглеждате красиви отвътре и отвън! Повтаряйте си го!


12. Страхували сте се да кажете „Обичам те!“.

Какво можем да загубим като кажем на някого, че го обичаме? Опитайте се да се научите да го казвате по-често. Когато остареете, няма да ви пука дали любовта ви е споделена, само че сте показали какво чувствате. А, да не забравя, казвайте го и на себе си!


13. Не сте се вслушвали в съветите на родителите си.

Нашите родители винаги ни мислят най-доброто. Имат повече опит от нас, така че всеки съвет трябва да бъде поне обмислен. Не искате да го чувате, когато сте млади, но вбесяващата истина е, че повечето от това, което родителите ви казват за живота, е истина.


14. Прекарали сте младостта си в самовглъбение.

Ще се срамувате от това, честно казано.


15. Притеснявали сте се твърде много за това какво мислят другите хора.

Защо да живеете ограничен живот само защото се страхувате какво ще си помислят другите хора? След 20 години няма да ви пука за никой от тях, за който някога сте се тревожили толкова много.


16. Подкрепяли сте мечтите на другите преди своите собствени.

Не забравяйте за себе си. Подкрепата на другите е нещо красиво, но не и когато означава, че никога няма да сбъднете нещо свое.


17. Не сте се движили достатъчно бързо.

Наслаждавайте се на живота, дори когато преминавате през трудни моменти. Опитайте се да се съсредоточите върху малките неща, които ви правят щастливи. Опитайте се да продължите достатъчно бързо! Старите хора гледат назад към дългите периоди, прекарани в самосъжаление, като на нищо друго освен като на напразно изгубено време.


18. Таили сте злоба, особено към тези, които сте обичали.

Какъв е смисълът да преживяваме гнева отново и отново? А и носи болести.


19. Не сте отстоявали себе си.

Не приемайте глупости от никого.


20. Не сте добротворствали достатъчно.

Добре де, вероятно няма да съжалявате, че не сте били доброволци в стил Игрите на глада, но с наближаването на края на живота, без да сте опитали да направите света по-добро място, е голям източник на тъга за мнозина.21. Пренебрегнали сте зъбите си.

Пренебрегване на зъбите. Какво повече мога да кажа за това? Четка. Конец за зъби. Вода за уста. Получавайте редовни прегледи при дентални експерти като този,  на който вече сте се доверили веднъж. Всичко ще изглежда толкова влудяващо лесно, когато имате протези.


22. Пропуснали сте шанса да зададете въпроси на баба си и дядо си, преди да умрат.

Ако все още баба ви и дядо ви са покрай вас, моля, оценете го. Повечето от нас разбират твърде късно какъв страхотен ресурс са бабите и дядовците. Те могат да ви обяснят всичко, за което някога ще се чудите откъде е дошло, но само ако ги попитате навреме.


23. Работили сте твърде много.

Никой не поглежда назад от смъртния си одър с тъга, че не е прекарвал повече време в офиса. Но желае да е прекарвал повече време със семейството, приятелите и хобитата си.


24. Да не сте се научили как да готвите едно невероятно ястие.

Здравейте, какво е животът без добра храна? Знаейки, че едно ястие, достойно за слюнкотделяне само при мисълта за него, ще направи всички онези вечери и празненства много по-специални, не си ли струва усилието?!25. Не сте спирали достатъчно, за да оцените момента.

За момент спрете да правите твърде много снимки или дори селфита. Опитайте се да се насладите и да оцените момента. Младите хора са постоянно в движение, но спирането от време на време, за да се вземе всичко, е хубаво нещо.


26. Не сте успявали да завършите започнатото.

Не успявате да завършите започнатото. „Имах големи мечти да стана медицинска сестра. Дори се записах на уроци, но след това…”. Е?!?


27. Никога не сте овладели един як парти трик.

Ще отидете на стотици, ако не и хиляди партита през живота си. Не би ли било яко да бъдете в центъра на поне няколко от тях?


28. Оставяли сте се да бъдете определяни от културните очаквания.

Оставяте ли се да бъдете дефинирани от културните очаквания? Не им позволявайте да ви кажат: „Ние не правим това.“


29. Не сте позволявали приятелствата да се развиват.

Хората растат. Вкопчването в това, което е било, вместо да признаете, че нещата са се променили, може да бъде източник на продължаващо безпокойство и тъга.


30. Не сте си играли достатъчно с децата си.

Когато остареете, ще разберете, че детето ви е преминало от желание да играе с вас до това да иска да се махнете от стаята му на момента.31. Никога не сте поемали голям риск (особено в любовта).

Знаейки, че сте направили скок с вяра поне веднъж, дори ако сте паднали по лице, ще бъде голяма утеха когато остареете.


32. Не сте отделяли време за създаване на контакти и работа в екип.

Работата в екип може да изглежда като куп глупости когато сте млади, но по-късно става ясно, че това е начинът, по който се печелят толкова много работни места.


33. Тревожили сте се твърде много.

Както пее Tom Petty, „Повечето неща, за които се тревожа, така или иначе никога не се случват.“


34. Че сте се увличали в ненужна драма.

Кому е нужно?


35. Не сте прекарвали достатъчно време с любимите хора.

Времето ни с любимите хора е ограничено. Накарайте го да си струва.36. Никога не сте се представяли пред другите.

Това не е съжаление за всички, но много възрастни хора желаят поне веднъж да са усетили какво е да застанеш пред тълпа и да покажеш талантите си.


37. Да не сте благодарни от по-рано.

Може да е трудно да се види в началото, но в крайна сметка става ясно, че всеки момент на тази земя - от обикновения до щастливия - е дар, който всички ние имаме толкова невероятен късмет да споделим.


👉 Абонирайте се сега

Присъединете се към нас в това пътуване на себеоткриване, организиране, планиране и празнуване на живота! 


С любов и вдъхновение, от усмихната страна - Happy DO ッКоментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!