Happy DO ッ
25 Jun
25Jun


Нямате настроение? Чудите се защо животът изглежда има лична вендета срещу вашето щастие? Не се притеснявайте, не сте сами! Прочетете 10 шокиращи причини, поради които не сте щастливи в живота. Нека се потопим с хумор в най-важни причини, поради които може да не сте толкова щастливи, колкото заслужавате, и как можете да обърнете това намръщено лице с главата надолу.


10 шокиращи причини, поради които не сте щастливи в живота


1. Леглото ви е твърде удобно

Забелязвали ли сте някога как леглото ви се превръща в уютен рай точно когато е време за ставане? Това е като жестока шега, която Вселената си прави с вас. Прекарвате цяла нощ във въртене, но в момента, в който алармата звънне, леглото ви става най-уютното място на Земята. Решение? Инвестирайте в малко по-малко удобно легло. Ще станете и ще го забравите за нула време!


2. Пристрастени сте към социалните медии

Превъртате през Instagram, сравнявайки живота си с най-важните моменти на всички? Да, това е убиец на щастието. Въпреки че пътуването на Ани до Бали изглежда фантастично, не си струва времето ви. Опитайте детоксикация от социалните медии. Или, още по-добре, публикувайте снимки от ежедневието си – като епичната битка с прането примерно.


3. Мразите работата си

Понеделниците са като наказание, а петъците не идват достатъчно бързо. Ако усещате работата си като доживотна присъда, не е чудно, че не сте щастливи. Може би е време да актуализирате тази автобиография или поне да започнете да планирате бягството си по време на онези безкрайни срещи.


4. Винаги сте разорени

Парите не могат да купят щастие, но могат да купят сладолед, което е доста близо. Ако портфейлът ви е вечно празен, време е да погледнете добре финансите си. Намалете тези ежедневни латета и може би помислете за продажбата на колекцията от керамични жаби, които трупате.


5. Вашият домашен любимец е шефът

Обичате косматия си приятел, но чувствате, че той управлява живота ви? Котки, които изискват внимание 24/7, кучета, които се нуждаят от пет разходки на ден – това е много. Не забравяйте, че вие сте човекът тук. Добре е да поставите някои граници и да си върнете дивана.6. Имате FOMO

Fear of Missing Out или страхът от пропускане е реален. Ако винаги се притеснявате, че не сте там, където е забавлението, никога няма да се насладите там, където сте. Прегърнете JOMO (Joy of Missing Out) и се радвайте на липсата. Насладете се да останете насаме с хубава книга или да наваксате сериала на Netflix, от който всички се възхищават.


7. Перфекционист сте

Поставяте невероятно високи стандарти за себе си? Предупреждение за спойлер: никой не е перфектен. Дайте си почивка. Всичко е наред, ако бисквитките ви изглеждат като мутантни петна. Те пак ще имат превъзходен вкус.


8. Не можете да кажете „Не“

Ако календарът ви е пълен със събития, на които дори не искате да присъствате, време е да започнете да използвате вълшебната дума: НЕ. Учтиво откажете онази покана за рождения ден на приятелката на братовчедката на съседката ви. Ще се изненадате колко освобождаващо е това.


9. Живеете в миналото

Постоянно преигравате смущаващи моменти или съжалявате за пропуснатите възможности? Все едно гледате лош филм на повторение. Фокусирайте се върху настоящето. Свършеното е свършено и бъдещето е пълно с нови шансове да се засрамите по още по-зрелищни начини!


10. Не правите достатъчно упражнения

Упражнението освобождава ендорфини, хормоните на щастието. Но ако мисълта за фитнеса ви кара да настръхвате, намерете нещо забавно. Танцувайте в хола си, разходете се в парка или гонете кучето си наоколо. Всяко движение е по-добро от никакво и е трудно да си нещастен, когато се движиш, подскачаш или танцуваш.


Последни мисли за тези 10 шокиращи причини, поради които не сте щастливи в живота


Животът е пълен с възходи и падения и понякога имаме нужда просто да се посмеем добре, за да видим нещата от по-забавната им перспектива. Така че, независимо дали става въпрос за изключително удобното ви легло или за работата ви от ада, помнете: вие имате силата да промените ситуацията си. И ако всичко друго се провали, винаги има сладолед.В коя от тези причини открихте себе си? 

Имате начин за справяне - мотивирайте и други като споделите в коментар.


Споделянето е грижа
Статията ви усмихна, накара ви да се замислите или ви провокира към действие - изпратете я на приятели. Благодаря!Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!