29 Dec
29Dec

Пътят през годините:
овладяване на промените с моите ключови инструменти за успех


Някои не поглеждат назад, може би защото не искат или оставят живота да ги води. От много време, повече от десетилетие, ми се налага редовно да си правя планове и периодично да проверявам какво съм изпълнила, какво не се е получило и защо. Тази година не е изключение. 

Споделям Моята равносметка за 2023

Тази година спомените ме върнаха в 2020-та, към все още неосъзнатото начало на създаването на "инструментите" за щастие на Do Moments. Припомних си всички изстрадани моменти, но и удоволствието да откривам и да донагласям нещата. Спомних си и малките ми лични победи, плод на безсънни нощи, но толкова зареждащи. Спомних си сълзите, неувереността, страха, но и усмивките, подкрепата, общността, новите приятели. Спомних си...

2020-та година бе като вихър, който ме хвърли в дупка, оставяйки ме да се боря с бурните вълни на промените. Но моята активна книжка за личностно развитие ме научи да черпя сила от вътрешния си свят и да обрисувам по-ясна карта на потенциала ми.

2021-ва промени играта, като ми показа важността на “ЗАЩО” в моя икигай дневник - безценен инструмент, който улесни моят път към истинско удовлетворение и целенасоченост.

2022-ва отвори очите ми да виждам възможности навсякъде и подреди моите приоритети с помощта на личния планер, който стана моя незаменим спътник по пътя на самоусъвършенстването.

2023-та ме научи на безценния урок за значението на структурата и управлението - не само в личен, но и в професионален план, благодарение на моя бизнес наръчник за стартиращи и малки бизнеси. И ме научи как смелостта да се изправям срещу предизвикателствата е ключът към растежа.

И сега, през 2024-та, аз се връщам! Подкрепена от знанията и опита, които споделям с вас. Вдъхновението и самодисциплината, които съм научила от тези инструменти, са сега достъпни и за вас. Включила съм и ефективни шаблони за бюджетиране, за да ви помогна да управлявате финансите си с увереност.

Всички тези ресурси - създадени от моите уроци и успехи - са на ваше разположение. Защото вярвам, че всеки заслужава инструментите, които отключват пълния потенциал за създаването на един щастлив живот.

Твоето време да БЪДЕШ е сега. Нека започнем това пътешествие заедно!


Открито споделяне

Тази година за мен, в личен план, беше много маркираща. Може би завършвам житейски цикъл и влизам в нов, знам ли. Някак започват да стават все по-кратки тези мои цикли, на по четири-пет години.  Може би осъзнаванията ми, разделите с грешни вярвания и хора, световния ред и вселенските напътствия ме карат да израствам много по-бързо.  Но не съжалявам! Защото колкото и да си осигурявам време за всичко знам, че то не е безкрайно. Знам, че утре може и да не дойде. И знам, че искам да направя, изживея, споделя и раздам всичкото научено и добро, което ми предлага Живота сега и веднага.  


Обичам да прекарвам време сама, но не съм самотна.
Мога да стоя цял ден в къщи, но обожавам да пътувам.
Мога да съм много социална и открита, но само с правилните хора.
Шумовете ме дразнят, но често слушам музика силно.
Приемам чуждото мнение, но слушам сърцето си.
Мога да се отзова на всяка молба, но ценя времето си.
Преживявам случващото ми се, но винаги с усмивка.
Слушам с интерес хората, но вярвам на делата им.

Това съм аз. И такава ще бъда.
Благодаря ви, че сте в моя свят!


И накрая ще перифразирам коледното пожелание на психиатъра Д-р Владимир Сотиров в моето

Новогодишно пожелание към вас

/искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите/


Не мога да ви пожелая нищо повече от това, което пожелавам и на себе си. А то е …

Пожелавам си да се разделя най-накрая със суетата и неувереността си, но и с нетърпението си, със съжалението за изгубеното не по моя воля, със съмненията за изхвърлени от живота ми токсични дейности, хора и вещи. Защото всичко, което си е отишло, е освободило място за нещо ново. И защото всяка загуба ме е направила по-свободна. Свободата е отговорност, но щастието е избор.

Пожелавам си да не спирам да разчитам на себе си в необходимостта си да бъда свързана с всичко и всички в света, да не се поддавам на малодушие, да не се изкушавам да очаквам нещо от другите. Да продължавам да вярвам, че щастието извира от дълбините на душата ми и няма да дойде при мен отвън, а ще го открия отвътре. И да гледам не само навън, но и навътре, продължавайки да строя пътища към другите в света навън, но и да не спирам да дълбая тунели навътре към себе си… че и отвъд!

Пожелавам си да се освободя от илюзията си за знание и от заблудата, че мистериите на света могат да бъдат разгадани. Пожелавам си да укрепя вярата си в чудесата и че Вселената е отредила най-доброто за мен. Пожелавам си да продължа да бъда все така свободна от очаквания за бъдещето. Или поне да се огранича с очаквания за дълги, топли дни, срещи с приятели, резултати от усилията ми и много доволни щастливи хора, докоснали се до DO Moments.

И да вярвам, че има време за всичко. Това е всъщност нещото, което искам да пожелая и на вас – да вярвате, че има време за всичко!

И да пожелаете тази вяра и за себе си!

От усмихнатата страна на Живота винаги е по-хубаво!
Happy DO ッКоментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!