13 Apr
13Apr

Лора Митрева, писател, виртуален приятел, дипломиран психолог, многоцветна, скромна, борбена и следваща мечтите си. Просто човек. Можете да я откриете зад щанда на магазин Heggholmen Landhandel в Норвегия.

Дългогодишната мечта на Лора е да използва психологията и лайф коучинга, за да помага на хората да решават своите проблеми. Да бъде водач на хора, минаващи през криза в живота си, и да им помога да стигнат до другия бряг. Това чувства като призвание. Там е фокусът ѝ в момента.  

Потърсете я, дори само за да си поговорите за нещата от живота.Днес ви споделям това, което тя ни казва за трудното и лесното в живота:


Преломните моменти в моя живот никога не са били нито лесни, нито приятни. Никога не съм искала онова, което доведе до тях. Нито пък го приех с отворени обятия. Никога.

Винаги ми се е искало трудното да изчезне от само себе си и да ме остави на мира. Не виждах никакъв смисъл в страданието и се опитвах, разбира се, да избягам от него.

Животът обаче има свойството да удря там, където боли най-много. И да го прави дълго, много по-дълго отколкото би ти харесало.Животът не бърза, той има време - твоето време. И ще го ползва толкова дълго, колкото е нужно, за да моделира най-добрата твоя версия.

На живота не му пука за твоето удобство, но му пука за твоето израстване. В негово име, ще те прекара и през ада 🔥

🔥🎯🔥🎯🔥🎯🔥🎯🔥🎯
 


Photo by Denys Nevozhai on Unsplash


Кликни на снимката и прочети

ЗА БЯГСТВОТО ОТ СТРАДАНИЕТО


Преломните моменти в моя живот ме научиха на някои неща.

Първото от тях: те не могат да бъдат лесни, удобни или приятни. Ако бяха такива, не биха имали силата да разрушат онова в теб, което вече не ти служи. Нямаше да те боли достатъчно или да се ядосаш достатъчно, че да се размърдаш, да се замислиш, да се промениш. Преломните моменти са тези, в които си на прага между старото ти, износено от употреба, отесняло ти Аз, и новото ти - силно, автентично и изпълнено с живот Аз. Онова Аз, което е готово да покори света. Работата обаче е такава: ти не искаш да пуснеш старото ти Аз. То ти е удобно и познато. Може да не те прави особено щастлив, но и не те държи на нокти. То е удобно със своята предвидимост. Новото ти Аз все още няма форма. То все още е само една фикция, едно загатване, една потенциална възможност - неясно, неопределено, неуверено. То все още не е събрало нужните енергия и смелост, за да се наложи. И тук идва ролята на преломния момент и на трудностите, довели до него. Те са тези, които водят до раждането на новото ти Аз. Няма ли болка, не е ли трудно и некомфортно, преломният момент не може да се случи. Страданието е горивото, което те кара да се бориш, да се променяш, да растеш. Няма лесен успех! Няма лесно израстване! Няма смислен и удовлетворяващ живот, който е лесен за живеене! Няма! В лесното няма заряд! То не ти дава причина или енергия, за да растеш. То е като диванът, на който се излежаваш вечер след работа. Готино е, когато си положил усилие, за да стигнеш до момента с почивката на него. Прекараш ли обаче целия ден на дивана, ставаш вял и унил, без желание или сили за каквото и да било.За да стигнеш един ден до лесното, често пътят минава през ада. Търсещият обаче лесното, в един момент се оказва в ада. Второто важно нещо е, че минаването през трудното е изумително подценена инвестиция в бъдещето. Качествата, които развиваш чрез него и промените, до които води то, ще ти носят дивиденти години наред след като трудното се е превърнало в спомен. Във времето, когато другите вече са започнали да се отегчават от живота, да се отпускат, даже да се разпадат, на теб тепърва ще ти става интересно да живееш. Ти не просто ще живееш, но и ще разцъфтяваш. Откривайки нови и нови източници на смисъл и радост. Богатият на смисъл и радост живот ще бъде твоята напълно заслужена награда.

А какво е твоето отношение към трудното в живота? Магазинът, където може да срещнете Лора на живо в Tjeldstø, Норвегия - Heggholmen Landhandel
Личният профил на Лора
Книгата на Лора "The Lady With a Butterfly on Her Hat" (на английски)
Ако и ти желаеш да споделя твоя трансформираща история, да запознаем другите с теб и това, в което "гориш" - пиши ми. С радост ще го направя.

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!