Happy DO ッ
17 Sep
17Sep

Упорито държим в живота ни толкова много неща, които ни причиняват болка и стрес и вместо да ги пуснем, за да си отидат веднъж и завинаги от живота и съзнанието ни, ние се впиваме в тях още повече. Е, вече не! Няма по-добро време от СЕГА да прегледаме и изследваме ограничаващите вярвания, които ни пречат да живеем пълноценно.

Като се откажем от енергийните модели, които вече не ни служат, ние естествено позволяваме така необходимата поява на щастието в ежедневния ни живот.

Давайки си възможността да се „откажем“ от тези 15 неща, ние отваряме сърцето и  съзнанието си за дълбока промяна, която да ни помага да манифестираме и случваме желанията си. 

Нека се освободим от всичко, което пречи на щастието ни и се радваме на промяната. Готови ли сте? Започваме!


1. Откажете се да вземате решения

Защо? 

Защото те просто не работят. Има безброй проучвания, които показват, че хората изглежда не могат да се придържат към нови диети и спестяване на пари, защото не създават достатъчно силни навици, които да издържат на съпротивата, която срещат. 

Алтернативата? Поставете си мощни намерения, създайте грандиозна визия за живота си и подробен план за действие, а не някакви неясни пожелания.


2. Забранете си определени езикови модели


Ти и аз не сме това, което ядем. Ние сме това, което мислим. - Уолтър Андерсън


Изхвърлете следните думи и фрази от речника си...  Мразя / Не мога / Няма да... / Грешиш / Прав съм / Винаги е... / Всичко винаги / Невъзможно е / Няма да се случи / Няма как... /

Почти всичко, което създава огромни и ограничаващи изявления, е нещото което ни пречи да бъдем отворени за възможности и начини, по които нещата могат да се проявят в живота ви.

Токсичният ум има силата да създаде токсичен живот. Има силата да саботира нашето щастие, нашите взаимоотношения и живота ни и има силата постоянно да пресъздава същите болезнени преживявания, или на едни и същи места с едни и същи хора, или с напълно различни хора и на напълно различни места .

Всичко започва в теб. Започва с това как мислите за себе си, с това как говорите със и за себе си и с това как очаквате да бъдете третирани от хората около вас и от самия живот. И след като се откажете от самоунищожаващите себе си разговори, след като пречистите собствените си мисли и сърцето си, светът около вас по чудодеен начин също се пречиства.


3. Забравете за отговорността за това как се чувстват другите

Когато наистина се откажете от това ще забележите новооткрито чувство за свобода. Тежестта е вдигната, бремето е сваленo и вие вече няма да поемате отговорност за неща извън вашия контрол. Щастието е естественият страничен ефект от изоставянето на зависими поведенчески модели като този.


4. Откажете се от драмата

Спрете да клюкарствате, да се заяждате, да се оплаквате или да наливате масло в огъня. Като съзнателно избирате да не се отдадете на дребнавостта, вие освобождавате съзнанието си и спирате да блокирате потока на всички добри неща.


снимка: iStock


5. Откажете се от неща, които знаете, че притъпяват интуицията ви

Спомнете си за времето, когато вашата интуиция е работила на макс...

Кога се е случило това? Какво правехте тогава? Хранехте се? Четяхте? Случи се по време на медитация може би? Направете каквото можете, за да предизвикате по-дълбока връзка с Вселената. Ако това означава да се откажете от кафето или алкохола, тогава опитайте. Ако това означава да се сбогувате с токсичните връзки или да гледате скапани телевизионни предавания... тогава знаете какво да направите.

Нахранете душата си с неща, които ще накарат интуицията ви да процъфтява и ще бъдат от най-голяма полза за вас и другите.


6. Спрете да казвате „Не“

Точно както във филма „YES MAN“ с Джим Кери - трябва да се научите как да приемате възможности и да се потапяте в тях. "ДА" е мощно потвърждение към Вселената, че сте готови за сериозно проявяващо действие. С уговорката, че поканата, която приемате, е напълно безопасна и във ваш контрол ... тогава ДАВАЙТЕ! Да, освобождава. Да, това ще ви измъкне от зоната ви на комфорт и ще позволи на нови неща да бъдат привлечени във вашата реалност. Да, да, даааа...


7. Спрете да казвате „Да“

Не. Не мисля така. Няма да стане. Понякога човекът, който „угажда на хората“, ще каже „да“ дори когато всъщност не иска.

Отнасяйте се любезно когато отказвате на неподходящи ил натоварващи предложения и се чувствайте напълно уверено спокойни да кажете „не“ на неща, които не искате да правите. Да се научим да казваме „не“ е подарък, стига да го правим осъзнато. Това всъщност е наистина важен елемент за самосъхранение и отделяне на време, за да се грижите за себе си.


8. Спрете да живеете в различни светове с тялото си

Когато сте изключени от тялото си  не можете наистина да живеете щастлив и вдъхновен начин на живот - такъв, какъвто заслужавате. Един от най-добрите начини да дадете любов на тялото си е да се храните с подходяща храна. Опитайте се да ядете жизнени и живи храни, които са с всички цветове на дъгата. Колкото по-лека е вашата вибрация, толкова повече приливи на щастие ще имате в живота си.


9. Пуснете миналото

Защо? Защото не съществува. И ако все още държи сърцето ви, тогава има какво да лекувате. Но не забравяйте уроците. За да не ги повтаряте.

Ако се придържате към миналото и продължавате да го използвате като извинение, за да не продължите живота си, тогава да, вашето бъдеще ще бъде много подобно на вашето минало. От друга страна, ако се откажете от миналото и си позволите да присъствате и да сте ангажирани в ежедневието си, като в същото време имате ясна визия за това как искате да изглежда вашето бъдеще, тогава вашето бъдеще няма да прилича на вашето минало. Всичко зависи от вас. Вие имате властта да решавате. Бъдещето на живота ви е единствено и само във вашите ръце.


Снимка на himmlisch от Pixabay 


10. Откажете се от безпорядъка и трупането на вещи

Като общество ние консумираме много повече, отколкото всъщност имаме нужда. Започвайки от сега, изградете си ново правило да купувате неща само ако наистина ги обичате или имате НУЖДА от тях. Преди всяка покупка се запитайте дали купувате нов артикул, защото това ще направи живота ви по някакъв начин по-добър.

Подарък: Вземете списъка с 200 неща, които да изхвърлите още днес от тук


11. Спрете да търсите одобрение

Търсене на одобрение може да е вкоренено доста дълбоко в някои хора. След като разберете, че това, което другите хора мислят за вас, всъщност не е ваша работа, тогава животът ви ще започне да придобива други форми и цвят, а и можете да въздъхнете с облекчение. Притежавайте решенията си, не се замисляйте и отстоявайте своята уникална гледна точка за живота.  


12. Откажете се от съвършенството

Нищо никога няма да бъде перфектно! То винаги ще се представя по начина, по който е предназначено. Да се научите да не търсите съвършенството в процеса на манифестиране и да се научите да бъдете щастливи може да бъде едно от най-освобождаващите преживявания, които ще имате. Отказа от перфекционизъм създава и пространство за неосъждане, което е нещо красиво. А и привчлича енергията нещата да се случват в точния момент.


13. Забравете за очакванията си от другите

Намалете очакванията си или нямайте никакви. По този начин няма да се разочаровате и се освобождавате от нуждата да контролирате другите. Оставете другите хора да живеят в ритъма на собствената си музика.


14. Излезте от кутийката си

Почувствайте страха и все пак го направете. Просто скочете. Нищо невероятно не се случва докато се движите в утъпкания коловоз.

Аз още се боря с това. Понякога.


15. Откажете се от „трябва“

Моят половин, когато живее сам, се грижи за всичко у дома и то доста добре. Но когато сме заедно очаква всичко да правя аз – не виждам логиката. Когато го поразпитате за това, той би казала, че така „трябва“, а не „ТРЯБВА“ – което всъщност означава, че има много начини да правим нещата в живота.

Нашите собствени вярвания,  програмирани от родителите ни или средата, ни карат да мислим, че сме измислили нещата по-добре или по-ефективно от някой друг. Всъщност е чиста арогантност да смятаме, че имаме право да казваме на хората как трябва или не трябва да се държат.

Осъждането на другите е неспособност да се види, че има безкрайни перспективи и начини за правене на нещата.


Утвърждение: Приемам другите такива, каквито са и запазвам мнението ми за себе си.


Снимка на Gerd Altmann от Pixabay


Да се научиш да живееш е да се научиш да пускаш. 

Когато се държите твърде здраво за всичко и всички, когато отчаяно се опитвате да се вкопчите в неща, хора, места и преживявания, вие отнемате живота от тях и пречите на собствения си живота да ви отведе там, където трябва да отидете. Всичко се променя. Нищо не остава същото. И колкото повече се опитвате да се вкопчите в нещата, колкото по-отчаяно се опитвате да контролирате и промените естествения ход на живота, толкова повече ще страдате и толкова по-нещастен ще става животът ви.
Това ли искате?!?
Източник: sarahprout.com,  Luminita D. Saviuc
Събра, преведе и редактира за вас: Happy DO

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!