Happy DO ッ
01 Mar
01Mar

защото няма начин да няма начин


В забързаното ежедневие на работещите майки и предприемачи е лесно буквално да се удавим в задачи, отговорности и ... да се обезсърчим. Може да се стигне до момент, в който си казваме "Никога няма да..." 

... успея да балансирам работа и семейство,
...успея в бизнеса,
... постигна мечтите си.

Но не е нужно да се предаваме. В този текст ще споделя как да се мотивираме, да преодоляваме трудностите и да помним, че "няма начин да няма начин".

Във виртуалните и личните ми срещите и познанствата със жени от всяка прослойка и няколко националности, с всякакви професии и във всякакви ситуации съм чула много изстрадани истини. Споделям ви някои от тях:


Невена, която се е отказала от мечтата си да стане художник:

"Съжалявам, че се вслушах в съмненията си. Сега осъзнавам, че е важно да преследваме мечтите си, независимо от трудностите."


Рая, 40 годишна испанка предприемач, чийто първи бизнес е фалирал:

"Неуспехът е част от пътя. Важно е да се учим от грешките си и да не се отказваме."

Днес тя има собствен магазин в Испания, в който предлага и своите ръчно рисувани красоти. Има такъв и в България в съдружие.


Ана, португалка, майка на 2 момичета, загърбила мечтата си да стане писател:

"Посветих на децата и семейството цялото си време. Исках да получат най-доброто, което можех да им дам. Съжалявам само, че загърбих собственото си желание да пиша фантастика."


Мария, майка на 4 момчета, 2 кучета и 2 котки, успешен писател, мотиватор и "инфлуенсър":

"Когато ми казаха, че не мога да съчетавам майчинство и кариера, реших да им докажа, че грешат. Беше трудно, но с организация, упоритост и подкрепа от семейството успях."


Жена предприемач, на 50г, стартирала собствен бизнес от нулата след 20 години на ръководна позиция в корпоративния свят:

"Нямаше да стигна до тук, ако се бях вслушала в хората, които ми казваха, че е невъзможно. Вярата в себе си, доброто планиране и постоянството са ключови."


Весела, майка на 4 деца, от 28 години в Кипър, писател и енергиен терапевт:

"Няма невъзможни неща когато душата го иска и Вселената отговаря на желанията ми."


Мотивира ли ви някоя от тях? Нека ви помогна още малко:


Не се страхувайте да мечтаете, момичета! Всеки има потенциал да постигне големи неща, стига да вярва в себе си. Аз самата, едва когато се изправих лице в лице с притеснението си установих колко много всъщност знам и мога да предам.

Не се сравнявайте с другите. Всеки е различен и има свой собствен път. Важното е да признавате и празнувате и най-малката си победа във всяка област от живота си.

Не се отказвайте, когато срещнете трудности. Ще има падения, но не е нужно да се предавате. Аз съм падала толкова често в калта, че я приемам вече за лечебна. Но винаги се изправям с усмивка (лечебна е калта все пак) и научени уроци.

Потърсете подкрепа от близки, приятели или професионалисти. Оградете се с хора, които ви вярват и ви мотивират. Аз имам в лицето на моя бизнес ментор и човек, когото мога да нарека приятел. Безценно ми е.

Не забравяйте да се грижите за себе си. Физическото и психическото ви здраве са важни. Аз имам редица ставни проблеми, с които да се уча да живея в синхрон. Това обаче не ми пречи да танцувам на латино музика всеки път когато се почувствам тъжна или уморена от работата на бюро, да не използвам асансьора до 6-я етаж, да търся подкрепа от терапевти и за психическите си блокажи.

 

Ще напомня:


Никога не казвайте никога. 

Вие сте силни, способни и можете да постигнете всичко, което си пожелаете. Вярвайте в себе си, не се отказвайте и преследвайте мечтите си!


В допълнение:


  • Четете истории на успешни жени.
  • Присъединете се към група за взаимопомощ.
  • Потърсете ментор.
  • Направете си списък с вашите цели.
  • Награждавайте се за постиженията си.

Помнете, че вие сте вдъхновение за вашите деца, за другите жени и за себе си. Не се страхувайте да покажете на света какво можете да направите!


От усмихнатата страна на Живота винаги е по-хубаво - Happy DO ッКоментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!