02 Dec
02Dec

Най-големият проблем на хората е, че не знаят какво да правят със своите състояния на радост, спокойствие, щастие... Всички знаем какво да правим в състояние на страх, болести, спазми, обиди, съпротивления. Ами ако никой около нас не се обижда, не се разболява, не страда... Хората са добре. Всички са радостни, усмихнати, щастливи... Вие какво ще правите? Изпитвайки тези радости, спокойствие, удовлетворение с какво ще се занимавате, какво ще правите в деня си? Можете ли да отговорите на този въпрос? 


Когато вече бях решила, че нямам повече търпение и сили да се боря с вятърни мелници и си визуализирах бъдещето в шарени краски, всичко в живота ми сякаш започна да се нарежда от самосебе си. Открих идеалната квартира с прекрасна хазяйка - моят нов дом. Създадох нови неща в помощ на другите. Имам нови идеи, влязох в нов и различен кръг от хора, срещнах отдадени професионалисти и креативни собственици на малки бизнеси. Събуждам се с усмивка всеки ден и наистина мога да кажа, че Животът е прекрасен.

Какво бихте правили вие, ако изпитвате спокойствие, радост и удовлетворение? Ще ви дам няколко идеи, с които да запълвате своя прекрасен живот.


Бъдете добротворци

Открийте решения за чужди проблеми - така ще засилите дарбите си, ще развиете уменията си и ще решите проблеми на близките и приятелите си, а защо не и на по-голяма група нуждаещи се. Използвайте пълноценно своите таланти и сили и помагайте на хората около вас.  


Нещо ново

Започнете да се занимавате с малки проекти, за които някога сте си мечтали и сте искали да пробвате. Опитвайте нови, нестандартни за вас неща, като рисуване с пръсти ако не сте художник; писане на разкази, стихове, текстове за песни ако не сте писател; ушийте си нещо без да сте шивач; създайте си ново хоби или дори професия, ако се нуждаете от предизвикателство.


Разгръщане и почивка

Започнете да си отделяте време за пълноценна почивка.  Работата никога няма да избяга, а с правилното планиране ще имате възможности за всичко важно в живота. Моментът е идеален да започнете да мечтаете и да сбъдвате по-наедро и по-мащабно.


Станете учител

Ако вие сте успели да си създадете спокоен и удовлетворяващ живот защо да не научите и други да го постигнат? Станете ментор или наставник и посрещайте трудностите на хората около вас с решения. Обменете своите знания и интелектуални сили, за да подкрепите бъдещите поколения. Удовлетворението от чуждите постижения, постигнати с ваша помощ, е незаменимо.Моето обучение “По-добри за 30 дни
за изграждане на устойчиви навици по книгата на Джеймс Клиър “Атомни навици” ще стартира на 09.01.2024.   Заповядайте при нас.Напишете пътеводител за щастлив живот

За да бъдете промяната за пълноценен живот, може да започнете да пишете пътеводител за щастлив живот. Най-лесно и бързо се случва с дневник. Нека пътеводителят включва истории и методи, които се отнасят до това как да си създадем такъв живот; мисли и действия, които да ни помагат да живеем спокойно; ценностите и принципите, с които да се изразяваме. Като пуснете пътеводителя си по широкия свят, заедно с него ще пуснете и част от вас и ще работите за едно по-усмихнато и приятно за живеене място.


В блога на DO Moments можете да откриете много успешно преживени трудности, методи за справяне, мотивация и лични истории. Не пропускайте да се потопите в този свят от споделеност.


Ще ви издам една малка тайна… Дори да не изпитвате спокойствие, радост и удовлетворение точно в момента, започнете ли да правите нещо от по горе изброеното щастието ще започне да си пробива път в живота ви, ще го осмисли и ще ви дари с усмивки - вашата и на всички около вас. Убедена съм, че си заслужава.


И за да се върна в началото - вие с какво ще се занимавате, какво ще правите в деня си? Можете ли да отговорите на този въпрос? Споделете и с нас...


От усмихнатата страна на Живота винаги е по-хубаво!

Happy DO ッ 

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!