19 Nov
19Nov

гост автор Диана Рашкова, консултант в APLGO

Диана ми предостави няколко от нейните мотивационни и образователни постове, които да споделя и с вас. Като лидер в МЛМ компания тя е преминала през много предизвикателства, преодоляла е не малко трудности и е научила много за себе си и постигането на цели. Да си вземем нещо от нея.


Поставянето на ясни цели е една от основните стъпки към продуктивност и успех. Съществуват 7 малки крачки, които могат да помогнат при поставянето на цели:


Инстаграм @rashkova_diana


 1. Решете какво точно ви трябва
 2. Запишете целта си на хартия
 3. Поставете срок за изпълнение на целта и я разделете на етапи
 4. Направете списък на всички средства и действия, необходими за изпълнение на задачите
 5. Превърнете списъка в план, като определите последователността на действия
 6. Започнете да действате и следете напредъка си
 7. Коригирайте плана ако е необходимо

Запазването на фокуса върху ясно определените цели и изпълнението на задачите без отклонения са ключът към постигане на успех. Всеки трябва да знае как правилно да поставя целите си и да ги изпълнява успешно.

📋 Добре е да формулирате целите си върху лист хартия. Хората ,които си записват имат по-голям успех дори от хората с по-високо образование и/ли по-добри способности. Имате ли планер?


Методът ABCDEКак да бъдем по-продуктивни чрез метода ABCDE? 🚀
Този метод е прост, но мощен начин за подреждане на приоритетите, който може да ви помогне да постигнете по-голяма продуктивност и ефективност в работата и живота.

Направете списък на всички задачи, които трябва да изпълните и им поставете приоритет, като използвате буквите A, B, C, D и E.

Задачите с буква А са най-важните и трябва да се изпълнят първи, преди да започнете други не толкова важни задачи. Задачите с букви B и C имат по-малко спешност, но все пак са важни. Задачите с буква D могат да се делегират на други хора, а задачите с буква Е могат да бъдат просто отхвърлени.

С метода ABCDE можете да постигнете по-голяма концентрация и фокус, което води до по-голяма продуктивност и ефективност. Изпробвайте го днес и вижте каква разлика може да направи в живота ви! 🌟


5 стъпки към повишаване на продуктивността и успеха💥Повишете работоспособността си и успеха в живота с тези 5 стъпки, които да мобилизират всичките ви сили:

 1. Анализирайте ежедневните си навици и запаса от физически и вътрешни сили, както и здравословното си състояние

 2. Изберете едно нещо, с което можете веднага да се захванете, за подобряване на здравето и увеличаване на активността. Практикувайте го последователно, докато го изградите като навик.

 3. Определете най-продуктивните часове за работа и ги използвайте за най-трудните задачи.

 4. Наспивайте се и дайте възможност на главата си да отпочине. Следете за физическото си здраве, хранете се правилно, правете физически упражнения, разхождайте се.

 5. Не отлагайте, започнете още днес. Изберете един или два навика, които да започнете да практикувате веднага.


Открийте своята мотивация с Пирамидата на ДилсНо не забравяйте, че мотивацията е нещо, което идва от вътрешното ни АЗ.

Пирамидата на Дилс може да ви помогне да поставите ясни цели, да откриете вашите страсти и да постигнете желаното.
Тя се състои от 6 стъпала.

 • 6. Нашата мисия е На кого още е нужно това
 • 5. Нашата идентичност ни казва Кои искаме да бъдем
 • 4. Нашите вярвания ни казват Какви убеждения ще ни помогнат
 • 3. Нашите възможности и умения ни казват Какви способности искаме да използваме
 • 2. Нашето поведение ни казва Какво искаме да правим
 • 1. Нашето обкръжение ни казва Какво искаме

Призовавам ви да се запознаете с тази пирамида и да започнете да я прилагате във вашата практика на живеене. Направете си списък с целите и стъпките, които трябва да предприемете, за да ги постигнете. Не забравяйте да се фокусирате върху вашия вътрешен стимул и мотивация, за да можете да продължите напред в постигането на вашите цели.

🚀Действието е ключът към успеха, така че започнете да действате днес. Вървете към своята мисия, като се стремите да постигнете вашите цели и да живеете живота, който искате!


💥Как да изградите здрава основа за постигане на големи целиЦелеполагането е важен елемент в постигането на успеха, но често забравяме да отделим време за изграждането на ЗДРАВА ОСНОВА за постигането на големи си цели. Ще се фокусирам върху първите два етапа на успешното целеполагане:

Етап 1: Емоционална радост – Какво ме вдъхновява?

Етап 2: Смелост – Как ще го постигна?

⭐️Емоционалното вдъхновение е ключът към постигането на големи успехи. Започнете, като си зададете въпроса "Защо тази цел е важна за мен?" Отговорът ще ви помогне да създадете емоционална връзка с целта си, която ще ви поддържа мотивирани, когато срещнете предизвикателства.

🖋След като създадете емоционална връзка с целта си, трябва да се справите и със страховете и съмненията си. Това е моментът да се фокусирате върху необходимостта от смелост. Започнете с малки действия, които ще ви помогнат да преодолеете страховете си. Това може да бъде нещо толкова просто, като да поговорите с някой за целта си или да запишете план за действие.

⭐️Когато започнете да се чувствате по-уверени и смели, е време да се насочите към изграждането на здрава основа за постигането на големи цели. Това включва подготовката ментално и физически, разработването на план за действие и създаването на система за поддръжка. Нека започнем със създаването на здрава основа за постигане на големи цели! Определете какво искате да постигнете, вълнувайте се от идеята и наберете смелостта да го постигнете. Започнете с малки, конкретни стъпки, които ще ви помогнат да изградите доверие във възможността си да постигнете целите си. Поставете си реалистични и измерими цели, работете усилено и оставайте мотивирани по време на процеса. Вярвайте в себе си и не се отказвайте, докато не постигнете своята цел!


Нужна ви е смелост


За да постигате целите си ви е нужна смелост. Изследвайте своите страхове и ги преодолявайте. Представете си какви ще са ползите от успеха ви и насърчете себе си да поемете риска и да се преборите с трудностите.

Поставете здравата основа, върху която да градите успеха си. Разработете план на управление на стреса и се научете да се справяте с него ефективно. Проучете техники за медитация, йога или други видове релакс, които да ви помагат да се успокоите и да се концентрирате върху задачата си.

Намерете подходящите ментори, които да ви насърчават и подкрепят по пътя към успеха. Те могат да ви помогнат със съвети и насоки, и да ви дадат нужния мотивационен тласък, когато това е необходимо.

Не забравяйте да се грижите за своето физическо и психическо здраве. Запазете добрата си форма, занимавайте се със спорт или други дейности, които ви правят щастливи и ви помагат да оставате енергични и здрави.

Не забравяйте, че изграждането на здрава основа за постигане на успех е процес, който изисква време и упоритост. Бъдете настоятелни и не се отказвайте лесно. Спомнете си, че всеки успех изисква усилия, но тези усилия ще са си стрували, когато постигнете целите си.Диана можете да откриете в
ИГ - https://www.instagram.com/rashkova_diana/
ФБ - https://www.facebook.com/diana.rashkova.904
А това, с което се занимава, на персоналния ѝ сайт
https://bg.aplgo.com/bg/

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!