07 Jan
07Jan

Всъщност и много преди това


Жената, независимо дали е 20+ или 50+, има право да носи каквито дрехи пожелае – стига да се чувство удобно в тях и да отговарят на нейната същност.

Става въпрос обаче за нещо друго. Като част от едно общество, всички малко или много сме негови пленници и често доброволни заложници на така нареченото обществено мнение. А това важи с още по-голяма сила за жените. Особено за по-зрелите.

Ето 5 неща, които да спрете да носите още от днес:


1. Провалите на хората около вас 

Независимо дали тези провали са на децата, на приятелите, на близките... повтаряйте си, че вие нямате вина. Не носите отговорност за чуждите грешки. И да, дори грешките на децата ви са „чужди грешки“, защото вече отдавна сте разбрали, че докато не извървят своя път и не вземат сами житейските си уроци, трудно ще се поддадат на превъзпитание.


2. Разкаянието и самосъжалението

Всеки греши. Не съжалявайте за отминалото време, за пропуснатите възможности. Все още имате много път пред себе си и можете да промените и постигнете много. Животът на свършва на 50. Не потъвайте в миналото, а си дайте шанс да мечтаете, да създавате, да творите ... и в настоящето. Не плачете често, не носете бремето на света.


3. Лошото настроение

Животът е твърде кратък, за да се сърдим, да сме злопаметни, да не прощаваме. Отделяйте време да се смеете и да правите това, което ви подмладява и ви прави щастливи.


4. Присъдите на другите

Не плащайте данък обществено мнение. Лесно е младите да съдят порасналите. Мислят си, че те никога не биха направили това или онова, никога не биха се облекли така или иначе... но грешат. Никога не казвайте „никога“. Помнете, че единственото, което има значение, сте вие и вашият вътрешен мир.


5. Розовите очила

Все пак вече сте  наясно със себе си. Вече сте постигнали много, разбрали сте много и знаете, че е добре човек да гледа трезво на нещата, а не да си затваря очите за това и онова. Принцове и принцеси няма, животът е твърде кратък за дребнавости, по-добре е да помислим, преди да говорим.


Затова: Носете слънчеви очила, но свалете розовите.

И преследвайте щастието си. Животът е твърде кратък, за да си позволим да бъдем нещастни.


От усмихнатата страна на Живота винаги е по-хубаво!
Happy DO ッКоментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!