Happy DO ッ
27 Jan
27Jan

Златното правило за 20-те минути, което ще ви помогне да осъществите всяка своя цел


В някои дни няма значение колко кафе сме изпили.

Няма значение, че сме спали 8 часа или че носим любимите си памучни панталони. Няма значение, че сме направили всичко, за да се подготвим за един продуктивен ден: просто не можем да съберем енергията, за да изпълним задачите, които знаем, че трябва.

Преди няколко години често се улавях, че отлагам неща, които изглеждат съвсем прости! Като миене на чинии, оправяне на леглото или пускането на прахосмукачката. Казвах си, че тези задължения могат да се свършат по всяко време, така че защо да е точно сега, когато съм изтощена след 12-часов работен ден или бързам за някъде? Защо да не изчакат до по-късно? Но това "по-късно" никога не идваше и чиниите се трупаха, космите на Mr.Gray образуваха кълбенца от вълна по ъглите и стресът ми тихо растеше.

Случвало ли ви се е да се опитвате да се съсредоточите върху важна задача, само за да откриете мисли за сладък, топящ се в устата шоколад, които блуждаят в ума ви?


Постигането на някои цели понякога ни изглежда като Mission: Impossible. Особено тогава, когато са по-амбициозни. 


Миналата година си бях поставила наистина амбициозната цел да напиша 100 статии за блога за 8 месеца. Технически причини по старата платформа и прехвърлянето на всичко на нова, и изграждането на сайт от нулата (на две платформи едновременно, за да имам избор в сюблимния момент) ми "изядоха" 3 месеца и попречиха да я постигна. Завърших годината със 64 публикувани статии и въпреки това съм безкрайно горда от себе си.

Така разбрах, че да превърнем желаното в реалност е съвсем възможно. Защото не се отказах, защото отделях всеки ден време за целта си (колкото и малко да беше), защото вярвах, че мога. Тази година разбрах, че съществувала стратегия, която да ни помага да постигаме това, което искаме. Нужно е само да влагаме съвсем малко, но ежедневно. Е, аз го установих на практика.


В основата на тази практика е правилото за 20-те минути и са ѝ дали името „изкуството на малките крачки“.


Тайната на това правило е, че не е нужно да впрягаме всичките си сили и енергия, за да постигнем целта си. 

Дори 20 минути на ден, всеки ден, вършат чудеса.

Това е период от време, който всеки може да отдели за това, което е важно за него. Без стрес и претоварване.

Това правило е чудесен начин да се справяте и с отлагането и значително да подобрите мотивацията си!

От началото на годината до днес вече имам публикувани 13 статии и пиша 14-та (тази).

Още ли ви се струва като нещо измислено?


Как можем да използваме Правилото за 20-те минути:


 1. Отделяйте 20 минути на ден да определите дневните си цели и да приоритизирате задачите си - така винаги ще знаете какво трябва да бъде свършено после.

 2. Отделяйте 20 минути на ден за физическа активност и няма да се притеснявате за здравето и фигурата си.

 3. Отделяйте 20 минути на ден за разтребване на жилището си и няма да се притеснявате от безпорядъка.

 4. Отделяйте 20 минути за повишаване на концентрацията си и ще забравите какво е творческа криза.

 5. Отделяйте 20 минути през деня, за да изслушате (или разговаряте) с партньора/децата/колега/приятел - така всички ще бъдете по-щастливи и няма да се притеснявате за отношенията си.

 6. Отделяйте 20 минути на ден, за да се вслушвате в себе си и да записвате мислите си и няма да страдате от недостиг на идеи.

 7. Прекарвайте 20 минути на ден, за да работите върху създаването на източници на доходи и няма да се безпокоите за собственото си финансово благосъстояние.

 8. Отделяйте 20 минути за почивка и няма да изпитвате умора.

 9. Отделяйте 20 минути на ден за четенето на полезна литература и ще станете експерт.


Отделянето само на 20 минути дневно, дори и за неприятна работа, ще увеличи шансовете ви за успех във всяко начинание.


Къде още можете да използвате това правило


 • За изучаване на нов език или инструмент
 • Да започнете да практикувате йога или медитация - само 20 минути на ден ще ви донесат повече фокус, креативност и продуктивност
 • Да се научите да приготвяте лесни и бързи ястия
 • Да развивате социалните си бизнес профилиКак да приложите правилото на 20-те минути


Изключете всички разсейващи ви неща: телевизия, радио, звука на телефона, имейлите и съобщенията. Помолете близките си да не ви притесняват.

Настройте таймера си за 20 минути. Старт!.

И когато свършат вашите 20 минути просто спрете и се почерпете. Не се изкушавайте да продължите да работите. Желанието да направите повече означава, че ще бъдете мотивирани да започнете отново утре. А лакомството - като чаша чай или няколко минути във Facebook - е всичко, което е необходимо, за да поддържате мозъка си нетърпелив за следващата сесия.


Просто започнете и ще се радвате на чудни резултати. Със сигурност. Планерът "Мечтай Смело" ще ви е прекрасен приятел.

Това правило ще ви помогне да се избавите завинаги и от навика си да отлагате всичко за по-късно!

И ако все пак ви е трудно да започнете - обучението ми за навици "По-добри за 30 дни" е създадено точно за това. Ако изберете базовия план можете да започнете още от днес.


Струва си да усвоите правилото за 20 минути. Защото след като го направите, ще откриете, че имате изцяло нов подход към живота. По-активен, по-уверен и по-малко стресиран - и много по-креативен и продуктивен.

И кой знае докъде може да доведе всичко това.


Ще опитате ли? С какво ще започнете? Споделете ни.


От усмихнатата страна на Живота винаги е по-хубаво - Happy DO ッСъбра, преведе, редактира и приложи успешно на практика за вас: Happy DO

Източници: medium.com, nation.africa, gnezdoto.net

Снимки: steemit.com и личен архив

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!