15 Dec
15Dec

От няколко дни, по неведоми пътища ( защото аз не вярвам в случайности ) ми се случва да срещам и откривам видеа, спомени, практики и всякакви други неща, свързани със силата на думите. Реших да ги събера. И да ви ги дам.


Начинът, по който използваме думите, а преди това и начина по който оформяме мислите и вярванията си, са определящи за това кои сме ние, какъв е и какъв ще бъде живота ни. Темата е много интересна защото хората, които осъзнават този факт и предприемат необходимите действия се превръщат в магьосници на реалността си. 

Няма да споменавам лошите думи - уча се да не ги използвам. Ще си говорим само за добрите. А те, добрите думи, създават чудеса!

Всички искаме да сме щастливи и успешни, но малко са хората, които предприемат истинска промяна за това. А тя идва от вътре.

Вярвам, че думите, които използваме и енергията, която влагаме в тях, са от огромно значение за това, което се случва в живота ни. Уча се да подбирам и своите думи, уча се да мисля позитивно, уча се да гледам на света през цветни очила.

Когато осъзнаем, че всички ние сме едно цяло, тази мисъл ни води и до прозрението, че това е от огромно значение за всички нас, а именно – думите, които използваме и тяхната сила. Убедена съм, че във Вселената няма празно - получаваме толкова от това, колкото и каквото даваме. И започваме с думите. А вие какво изпращате към Вселената?!

Видеото може да ви натъжи, но то показва идеята и смисъла на това, за което говоря. Дори написаните думи имат силата да променят!Музика от: Giles Lamb http://www.gileslambmusic.com
Заснет от www.redsnappa.com / Режисьор Сет Гарднър
 


Много хора ще кажат:
- "Хей, аз това го знам!"

Сериозно ли? Използвате ли го наистина? Промени ли ви? А света около вас?

Приемаме думите като нещо обичайно, като даденост. Те са нещо простичко. И ги използваме хиляди пъти на ден. Именно тяхната обичайност и простота са причината да не им обръщаме голямо внимание.

Нека си представим, че сме родени с ограничението да казваме само по 100 думи на ден. Ще се замислим ли, какво изричаме тогава? Може би Да, но по скоро Не.

Дадено ни е да говорим. Можем да изговаряме хиляди и милиони думи без ограничение.… и НИЕ го правим. Всеки ден. Говорим безсмислици, препредаваме лъжи, понякога обиждаме .... В желанието си да покажем колко сме единствени и неповторими забравяме, че всъщност сме едно цяло. Бързаме да прикрием страховете си, а ако някой приятел ни ги спомене – Оооооо, ами най-вероятно вече няма да ни е приятел. Не допускаме ли да се превърнем в гротеска на истинското ни аз?!

Прекрасно е обаче, че има и  хора с чисти сърца и осъзнати мисли, които създават много любов и използват уникални думи. Думи които създават единствено и само положителна енергия. Вие познавате ли такива хора, около които винаги се чувствате истински щастливи?

Тези думи, които сме говорили вчера правят живота ни такъв, какъвто е днес. „Ще има това, което е казал.”  


От Djina Drenovska - Представете си, че живот ви е чист лист хартия и ако непрекъснато пишете на него думата "задник", няма как да се получите "щастие".

Пътува един мъж в трамвая и си мисли: "Жена ми е глупачка, приятелите ми - негодници, животът ми е лайнян, нямам пари, здравето ми е разсипано." А зад него - огромен красив Ангел с големи пухкави крила. Държи в ръце голям белоснежен тефтер и красива писалка. И дума по дума записва мислите на мъжа, като си мисли: "Какви странни желания! А главното - едни и същи всеки ден! Но нищо не мога да направя - щом моли, трябва да изпълнявам!"Ей така създаваме всеки ден своята реалност. Думите са важни! Много важни! Те ни въздигат или пък ни разрушават. Думите ни лекуват или ни разболяват.


Споделено от Oksana Rujanoska:
Учителка от началните класове в Минесота поставила на учениците си необичайна задача: всеки да напише името си на лист, и децата едно по едно да напишат срещу съответното име качествата, които най-много харесват в този съученик. Получили се списъци. Получавайки листа си с положителни отзиви обратно, всички били приятно изненадани и развълнувани. Минали години. Един от учениците от този клас загинал във Виетнам. На погребението му дошли и учителката, и съучениците му. Бащата на загиналия се приближил до нея и ѝ подал същия лист, вече овехтял, на който всички са написали най-хубавите качества на сина му. "Той никога не се разделяше с този списък" - казал бащата. Тогава от портфейли и тефтерчета всички бивши съученици извадили листите от онова знаменито задание. Оказало се, че всички го носят със себе си. Само един не го представил, съхранил го в албума си от страх да не го изгуби.

И в този ред на мисли
В една тайна групичка имаше предизвикателство - да качим наша снимка, а другите да напишат какво и как ни усещат. Да уточня - не познавам никого лично, никога не съм срещала някого на живо, в тази група бях от няколко месеца и не много активна.Познайте как ми подейства написаното!
За протокола - приемам и критики.

Думите наистина могат и правят много - нека ги използваме градивно и позитивно!


И още няколко цитата на споделени вярвания, практики и идеи


от Danna Donku
"Не знам дали знаете, но всяко позитивно утвърждаване, изречено от самите нас като желание или просто внушение, засилва вибрациите ни, самочувствието ни, привлича нещата, за които мечтаем. Когато искаш нещо, трябва да го формулираш с утвърждаване: искам партньорът да ми е верен (примерно), а не: не искам да ми изневерява. Това е упражнение по положително мислене и нагласа. Прекрасно! Няма такава сила като добрата дума!


от Radostina Pfeilschifter  
"Ние в училище веднъж седмично си правихме "подсилващ душ". Застава всички, един след друг, в средата на кръг от хора и само слуша, а другите казват как го виждат, какво бъдеще си представят за него и т.н. и всичко това трябва да е позитивно формулирано. Това е едно от най-силните преживявания. Смайващото е, че ние трябва да се учим, да формулираме позитивно. На никой не му идва "от вътре". Добре изказаната критика, се превръща в положителна силна страна в бъдещето. Общо взето това упражнение е радост за всеки участвал в него."


от Viara Stereva
"Сами избираме посоката, начина и качеството си на живот и ги насочваме с това как мислим!"


от мен
Обичам те! Липсваш ми! Мисля те! Вярвам в теб!
Две три думи само! А дават толкова много!


от Учителя Петър Дънов
„Всяка дума представлява едно тяло, има форма и съдържание и, проектирана в пространството, съставя цял един свят.”Има обаче и едни такива, неприятни думи, които понякога трябва да се кажат. За тези думи важи правилото - важен е начинът, по който ще ги кажем! Неприятните думи, които трябва да бъдат изречени, ако са изречени с нужното внимание наистина помагат и топлят. В този контекст - приемам градивната критиката (в същността си негативна) точно по този начин, по който трябва да бъде приемана - градивно, реално и съграждащо. Предпочитам истинските думи пред завоалираните и обвити в "доброта".


Ето какво сподели и Kapka Wagner:
Благодаря! Абсолютно съгласна, народа отдавна е казал, че думите лекуват, но също и убиват! Дали се научават, те са огледало на отношението ни към хората, към живота. Аз задълбавам, защото думата е повърхността, тя може и да е програмирана да бъде изречена така, като една реклама например, за да привлече вниманието и убеди в нещо, което всъщност в последствие не е така... колкото и да сме си внушавали, че някакъв си продукт ни действа добре... но може и да идва от вътре, от нагласата на човек, ефекта е може би същия.. Усещаме се добре в кожата си, прегърнати от мили думи. Може да ни предизвикат да свършим чудеса! Особено при децата е много важно как се обръщаме към тях като най-нараними и наивни... Дали сме поласкани? Да, сигурно! Но това ли очакваме.... Начинът за мен е най-важен! Има неприятни думи, който ако трябва да бъдат изречени, звучат много по-реално, помагат и стоплят повече, отколкото добрите, но не винаги искрени думи.


Нека се научим да използваме думите така, че да работят за всички нас! Да се научим да ги изпълваме с положителна сила. Сила, на която нищо не може да противостои! Нека изпълваме думите си с любов и вяра.


От усмихнатата страна на Живота винаги е по-хубаво!
Happy DO ッ


Подбрано, събрано, редактирано и допълнено с лични размисли, наблюдения и усещания от мен. Използвано инфо от ivoignatov.com, zdravjivot.org и Facebook
Написана през 2020 година

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!