08 Dec
08Dec

Празниците са време на вълнение, заедност и възможности за създаване на спомени. Но могат да бъдат интензивни, предизвикателни и в някои случаи силно негативно въздействащи. Ето няколко начина да се справите и да излезете усмихнати от другата страна!


1. Решете всичко предварително! 
Прегледайте календара си и изчислете цялото време за подготовка, което ще ви е необходимо за подаръци в последния момент, готвене, пазаруване на храна, взимане от летището и всички малки неща, които изникват. Кажете „не“ на допълнителното планиране, за да не обикаляте наоколо изнервени.


2. Кажете „да“ на роднини и приятели, които проявят желание да ви помагат с пазаруването, разходката на кучето или дори с приготвянето на някое ястие. Повечето хора се чувстват добре и целеустремени, когато вършат малки поръчки или дори помагат в кухнята. 

!!! Ако има хора, които са преживели загуба, помислете преди да ги включите във вашия вътрешен кръг.


3. Бъдете подготвени за разлики в гледната точка. 
Ако знаете, че някой друг има противоположното виждане за: живота, политиката, климата, образованието, световните конфликти и всичко друго, за което се сетите, следвайте този съвет, който не помня кой беше дал: „Целете се към по-малки площи на съгласие с ценностите на другия човек. Преопаковането на вашето послание по отношение на техните вярвания ще е много по-убедително от това да се опитвате да ги ударите по главата с вашия морал." С други думи, водете разговори за неща, за които всички сте съгласни. Това може да е началото на една много по-добра комуникация.


4. Намалете празничното налягане. 
Някои семейства предпочитат присъствието, а не подаряването на подаръци. Не се хващайте в капана на преразхода, за да бъдете „добри“. Не се нуждаете от бъдещи финансови тежести, които да добавяте към следпразничните си разходи. И ако си поговорите за това предварително, може да откриете, че всички изпитват облекчение. Съберете заедно това, което решите, и подкрепете любима благотворителна организация или кауза.5. Смейте се.
Когато прекарвате време заедно, бъдете любопитни за семейната история. Чуйте случки за вашите баби и дядовци, далечни роднини или споделете качество на някой от семейството, на което се възхищавате. Най-доброто - накарайте всеки да разкаже най-забавната история, която помни за семейството. Така всички ще се забавлявате. Всяко семейство има своите забавни моменти...


6. Дайте почивка на телефона си! 
Преди да седнете на масата (особено тогава) вземете панер/кошница/кутия, в която всеки да постави мобилния си телефон. В противен случай може да имате група хора, които седят в една и съща стая и всички гледат устройствата си (като на летище). Можете ли да си го представите? Не е особено празнично!


7. Запазете време за излизане навън + свързване със себе си.
Когато имате нужда от тихо време, вземете си го! Независимо дали са 15 минути сутрин сами; разходка сред природата, за да оцените красотата или просто около блока, за да изчистите главата си. Отделете малко време, за да се центрирате отново, да се заредите с енергия и не забравяйте - не е гарантирано, че всички ще бъдат заедно следващата или по-следващата година. Така че очаквайте смеха, специалните моменти и направете моментна снимка в ума си, на която да се наслаждавате дълго след като празниците отминат. А защо не и цял красив албум, който да остане за поколенията.


Пожелавам ви да сте там, където желаете, с хората, които обичате. Нека празниците ви да са светли, топли, споделени, пълни с любов  и усмивки. 


От усмихнатата страна на Живота винаги е по-хубаво!
Happy DOКоментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!