Happy DO ッ
11 Apr
11Apr


Уил Смит е американски актьор, продуцент, рапър и автор на песни. Той е известен като един от най-влиятелните актьори в Холивуд.

Номиниран за 5 награди "Златен глобус", 2 награди "Оскар" и е носител на 4 награди "Грами".

Думите на Уил Смит се споделят из целия интернет и неговите клипове се използват от милиони в мотивационни лекции. Уил Смит знае какво е необходимо за постигане на успех и е невероятно проницателен, когато става въпрос за постигане на мечтите.

Ето 68 от вдъхновяващите му истини:


1. През целия живот хората ще ви ядосват, ще ви вбесяват, ще се отнасят с неуважение към вас, ще се опитат да ви злепоставят и още куп “страхотни” неща. Нека Бог се справи с нещата, които правят, защото омразата в сърцето ви ще погълне и вас.


2. Няма причина да имате план Б, защото той отвлича вниманието от план А.


3. Събуждам се всяка сутрин с вярата, че днес ще е по-добре от вчера.


4. Реализъм - най-разпространения начин на посредственост…


5. Усмивката е най-добрият начин да се изправиш срещу всеки проблем, да смажеш всеки страх и да скриеш всяка болка. 


6. Ако отсъствате по време на моята борба, не очаквайте да присъствате по време на моя успех.


7. Ако не се борите за това, което искате, не плачете за това, което сте загубили.


8. Спрете да позволявате на хората, които правят толкова малко за вас, да контролират толкова голяма част от ума, чувствата и емоциите ви.


9. Никога не подценявайте болката на човек, защото честно казано, всеки се бори. Някои хора са по-добри в това да я крият от другите.


10. 99% е същото като нула. Ако ще направиш 99, стой си вкъщи.


11. Вижте 5-те си най-близки приятели. Тези 5 приятели са вие. Ако не харесвате това, което сте, тогава знаете какво трябва да направите. 


12. Страхът не е реален. Това е продукт на мислите, които създавате. Не ме разбирайте погрешно. Опасността е съвсем реална. Но страхът е избор.


13. 10 начина да обичаш: слушай, говори, давай, моли се, отговаряй, споделяй, наслаждавай се, вярвай, прощавай, обещавай.


14. Нека вашата усмивка промени света. Не позволявайте на света да промени усмивката ви.


15. Твърде много хора харчат пари, които не са спечелили, за да купуват неща, които не искат, за да впечатлят хора, които не харесват.

 


16. Момчетата се смеят на това, на което подлагат момичетата, но не се смеят, когато бършат сълзи от лицето на дъщерите си по същата причина.


17. Вие не си поставяте за цел да построите стена. Не казвате „Ще построя най-голямата, най-непробиваемата, най-великата стена, която е била строена“. Не започвате оттук. Казвате: „Ще положа тази тухла толкова съвършено, колкото може да се положи тухла.“ Вие правите това всеки ден. И скоро имате стена.


18. Не преследвайте хората. Правилните хора, тези, които наистина принадлежат на живота ти, ще дойдат при теб и ще останат.


19. Величието съществува във всички нас.


20. „Понякога трябва да забравиш това, което си е отишло, да оцениш това, което все още остава, и да очакваш с нетърпение това, което следва.“ - Уил Смит


21. Ако не желаете да работите усилено, оставете някой друг да го направи. Предпочитам да бъда с някой, който върши ужасна работа, но дава 110%, отколкото с някой, който върши добра работа и дава 60%.


22. „Първата стъпка е да кажете, че можете.“ - Уил Смит


23. Не знам какво е призванието ми, но искам да съм тук поради по-голяма причина. Стремя се да бъда като най-великите хора, живели някога.


24. „Животът ми се забавлява много и искам да го споделя.“ - Уил Смит


25. Рапърът означава да си напълно верен на себе си. Да бъдеш актьор означава да промениш кой си.


26. „И запомни – парите и успехът не променят хората – те просто изкарват повече от това, което вече е там!“ - Уил Смит


27. Всички искаме да сме влюбени и да намерим онзи човек, който ще ни обича, независимо как миришат краката ни, независимо колко ядосани сме някой ден, независимо от нещата, които казваме, но не мислим.


28. Нещата, които са били най-ценни за мен, не съм ги учил в училище.


29. Смятам, че съм малко над средното ниво по талант и това, което имам, е абсурдна безумна мания за практика и подготовка. Знаеш ли, докато другият спи аз работя.


30. В черните квартали всички оценяваха комедиите за истинския живот. В бялата общност фентъзито беше по-смешно. Започнах да търся шегите, които са еднакво забавни навсякъде, по напълно различни причини.31. Аз съм ученик по световна религия, така че за мен е изключително важно да имам знания и да разбирам какво правят хората.


32. „Животът се живее на ръба.“ - Уил Смит


33. Обучих се да осветявам нещата в моята личност, които са симпатични, и да скривам и защитавам нещата, които са по-малко симпатични.


34. Искам светът да бъде по-добър, защото бях тук.


35. Каквато и да е вашата мечта, всяка допълнителна стотинка, която имате, трябва да отиде за нея.


36. Останете готови, за да не трябва да се приготвяте - така управлявам живота си.


37. Много е възможно да съм достигнал връх. Искам да кажа, просто не мога да си представя какво друго бих могъл да направя освен това. Чувството е наистина горчиво-сладко.


38. "Когато създавате изкуство, светът трябва да почака." - Уил Смит


39. Никога не позволявай на някого да ти казва какво не можеш. Дори и на мен! Ако имаш мечта – трябва да я защитаваш! Когато хората не могат да направят нещо ще ти кажат, че и ти не можеш да го направиш. Ако искаш нещо отиди и го вземи!


40. „В моето съзнание винаги съм бил холивудска суперзвезда от A-списъка. Просто още не го знаехте." - Уил Смит


41. Можеш да плачеш, не е срамно в това.


42. Знам как да науча всичко, което искам. Абсолютно знам, че мога да се науча как да управлявам космическата совалка, защото някой друг знае как да я управлява и са го записали в книга. Дайте ми книгата и няма да имам нужда някой да стои пред класа.


43. Аз съм ученик по модели. В сърцето си аз съм физик. Гледам на всичко в живота си като на опит да намеря единственото уравнение, теорията на всичко.


44. Традиционното образование се основава на факти и цифри и преминаване на тестове – не на разбиране на материала и приложението му в живота ви.


45. Ако искаш да постигнеш големи неща трябва да разбереш това, което наистина работи за теб. А това става като опитваш и действаш… Просто си обещай, че няма да извървиш пътя сам и се бори!46. Няма по-лоша болка, от тази, която човек изпитва, недостигайки желаното заради собствения мързел.


47. Искам да кажа, че съм много сериозен с децата си относно това, че те разбират тънкостите на глобалните финанси.


48. Е, всичко, което знам, е това, което прочетох във вестниците.


49. Баба ми веднъж ми каза: „Не позволявай на провалът да стигне до сърцето ти и не оставяй в никакъв случай успехът да пусне корени в главата ти!


50. Ако беше нещо, с което наистина да се ангажирам, не мисля, че има нещо, което може да ме спре да стана президент на Съединените щати.“ - Уил Смит


51. Трябваше да се съсредоточа и да създам герой в Bagger Vance, а не просто да правя моето „Уил Смит“ и да ми плащат.


52. Не вярвам, че е възможно да бъдеш роб на системата, ако разбираш, как тази система е устроена.


53. Докато вие спите – аз работя, докато вие ядете, аз работя! Ако не посветите себе си в това да бъдете най-добрия всеки един ден, никога няма да бъдете в състояние да общувате с хората, по начина, по който желаете. И единственото нещо, което виждам, че е различно в мен от останалите, е че аз не се страхувам да умра на бягащата пътечка. Ти можеш да имаш повече талант от мен, може да си по-умен от мен, но ако се качим на бягащата пътечка заедно, могат да се случат точно две неща: или ти ще слезеш пръв или аз ще умра на нея, докато не се откажеш…Толкова е просто! 


54. Ценете всеки човек защото добрите хора ще ви направят щастливи, лошите ще ви възнаградят с опит, от най-лошите ще получите уроци, а от страхотните хора, ще ви останат незабравими спомени.


55. Ако ми се налага да преследвам и да се боря за вниманието ти, рано или късно няма да го искам повече.


56. Всички ние сме чудовищно невежи, просто в различни области.


57. Когато си сам не означава, че си слаб. Означава, че си достатъчно силен, да дочакаш това което заслужаваш.


58. Нищо няма да ви тласка по-силно към успеха от някой, който наистина го е грижа за вашия просперитет.


59. Животът е огледало, което само по себе си показва какво трябва да правим със себе си и със съдбата си. Ако се събудим сутрин и осъзнаем, че сме нещастни, трябва да направим нещо по въпроса.


60. Знам кой съм и знам в какво вярвам. Това е всичко, което трябва да знам. Така че правете това, което трябва да правите. Винаги правим ситуацията по-сложна, отколкото трябва да бъде.


61. Да бъдеш емоционално зависим причинява голям дискомфорт. От друга страна, доверието в себе си води до щастие.


62. Вашият живот ще бъде по-добър, ако направите живота на другите по-добър.


63. Ако прецените, че е необходимо да ме съдите по миналото ми… не се учудвайте, когато намеря за необходимо да ви оставя там.Кой е любимият ви цитат на Уил Смит? Споделете цитата, който ви докосна най-много, в секцията за коментари по-долу!източник - addicted2success.com, minimalistquotes.com
събра, преведе и редактира за вас - Heppy DO

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!