Happy DO ッ
19 Apr
19Apr


Опитвала съм чистата медитация - да запаля свещ, да си пусна тиха музика, да седна или легна... Някак не ми се получаваше. Да, знам, сега вещите в това ще кажат, че всичко е до съзнание и дишане. Много е възможно, признавам си. Но съвсем наскоро открих най-добрият за мен начин - да слушам медитативни молитви, наричания, заклинания, мотивации или там както искате ги наречете.

Мога да го правя по всяко време - докато работя, докато мия чиниите, докато простирам, докато чистя... Оставям подсъзнанието ми да приема чутото и да препрограмира съзнанието ми.   

Понякога, когато искам да раздвижа женската енергия в мен, сядам в най-тихото и изпълнено със светлина пространство у дома, заземявам сетивата си с етерични масла и се оставям цялото ми същество да приеме чутото. Друг път избирам да отида на разходка и да остана присъстваща в настоящето чрез усещането за ходене и виждане, докато слушам молитвата.


За енергията


Колко често сте чували израза "липсва ми енергия"?  Колко често вие самите сте си го казвали? В такива моменти ни става трудно да се концентрираме, паметта ни излиза в отпуск и може дори да се чувстваме като в ступор. В такива моменти ни става невъзможно да правим онова, които обичаме и истински да бъдем себе си.

Често приемаме, че това състояние е породено от преумора, недоспиване или натоварен график.

Но понякога се случва без видима причина и това още повече ни обърква, притеснява и понякога дори паникьосва. В такива случаи говорим за духовната енергия, която сме изразходили или ни е била отнета, умишлено или неволно, от хора или събития.

За съжаление, невинаги можем да се предпазим от тези атаки, но има гениално просто решение: молитва за връщане на енергията.

Преди да продължа с нея е важно е да осъзнаете, че вашият живот и енергия са ваша отговорност и притежание.

Изберете най-удобния за вас начин за молитвата - казвайте я на глас няколко пъти на ден, напишете я в дневника си, а най-добре запишете гласа си и слушайте записа.


Приемете тази истина с цялото си същество.


Медитативната молитва ви позволява да останете заземени във вашето физическо тяло, докато се свързвате с вашата същност. За тези от нас с религиозна или духовна травма, това ни измества от търсенето на някакъв „някъде там“ бог или духовно преживяване. За другите - не се притеснявайте, че ще "отречете" нещо или някой. Молитвата ни пренасочва към знанието, че животът и тялото ни са контейнерът за нашия духовен живот.

Свързването със себе си по този начин ни помага да регулираме нервната си система, да закотвим духовното си аз тук и сега и ни помага да си спомним силата на избора – нещо, достъпно за нас само когато се чувстваме в безопасност. От това безопасно място можем да позволим на живота да се случи и да се свържем с другите, без да поемаме тяхната енергия или да се свързваме с нея.


Кажете тази молитва като заповед, утвърждение и изявление над себе си.


Обръщайте неосъждащо внимание на това, което ви се случва, докато я слушате. Можете ли да задържите вниманието си върху тялото си докато слушате? Можете ли да държите очите си отворени и да присъствате в околната среда, докато чувствате, че тялото ви приема това?

Предупреждение: след като повикате обратно енергията си е много възможно да ви потърсят онези хората, които са ви я "изпивали" (нарочно или не). Тялото и духа им усеща, че някой им я взема, дори да не го осъзнават. Това може да помогне да прецените кого да допускате близо до себе си, отново. Вярвайте на интуицията си. Аз вече слушам и чувам много по-добре своята.


Молитва за връщане на енергията


снимка: shutterstock


Вярвам, че съм владетелка на собствения си свят, и по този начин поемам пълната отговорност да зачитам себе си, вижданията си и нуждите на тялото си.

Вече не танцувам танца на угодничеството или любезността. Моята енергия, моето тяло, моите емоции, моите граници, моята радост, моето изцеление, моите избори - всичко това е моя отговорност и аз приемам тази отговорност с уважение.

Знам, че съм достатъчно способна.

Вярвам, че другите са способни да се излекуват, без да ги спасявам, да се грижа за тях или да им угаждам. Доверявам се на собствената си способност да не чувствам дискомфорта си, когато другите имат тревоги, налагат ми проекции или искат да дам повече, отколкото мога.

Доверявам се на своята независимост и мога да избирам кой, какво и как да използва енергията ми в този момент. Доверявам се на себе си, че мога да се вслушам във вибрациите около мен и ще правя смели избори. Вярвам, че ще се възстановя, когато "сбъркам". Сега призовавам себе си, владетелката, да избере да вярва, че е безопасно да бъда в моята пълнота и другите да бъдат в тяхната.

Призовавам обратно енергията си от всеки, който я държи в плен и пускам чуждата енергия, закачена за мен, обратно при собственика ѝ.

Аз съм себе си. Аз съм себе си. Аз съм себе си.

Това е моята свобода.

Амин.


Споделете ни в коментар върнахте ли загубената си енергията, молитвата работи ли за вас?


П.п. Споделянето е грижа: Ако сте харесали статията и сте я намерили за полезна, споделете я сега с любимите си хора и с всички, които могат да се възползват от знанията. Благодаря сърдечно!
 


Източници: madisonmorrigan.com, edna.bg
Допълнено с лични преживявания и прозрения

Коментари
* Имейлът няма да бъде публикуван в сайта!