И ОЩЕ...
Да бъдем щастливи означава да не бъдем жертва на проблемите си, а да се превърнем в автор на житейската си история. Да пребродим пустините извън себе си, но да сме способни да откриваме оазиса, скрит в душата ни. Всяка сутрин да благодарим на Вселената за чудото на живота.  За това ни помага Дневникът.

Да бъдем щастливи означава да не се страхуваме от собствените си чувства. Да можеш да говорим сами със себе си. Да имаме смелост да чуем „Не“. Да имаме сили да понесем критиката, дори тя да е несправедлива. Да целуваме децата си, да се радваме на родителите си и да изживяваме приятни моменти с приятелите си, дори когато ни нараняват.

Да бъдем щастливи означава да покажем веселото, свободно и непринудено дете, което живее във всеки от нас. Да сме достатъчно зрели, за да кажем: „Сгреших“. Да притежаваме дързостта да кажем:„Прости ми“. Да имаме чувствителността да изразим: „Имам нужда от теб“. Да можем да кажем: „Обичам те“. " . Активната книжка с предизвикателства може да е ваш верен приятел в това пътешествие.

За това е добре да можем да си доставяме моменти на щастие винаги и по всяко време. Стига да знаем как и да го правим редовно.